26-05
25 jaar voetbal met een beperking bij FC Winterswijk, vieren we met het Hans Klanderman toernooi
Afbeelding: fcwinterswijk_g_team

25 jaar voetbal voor mensen met een beperking bij FC Winterswijk.

Dit team is destijds tot stand gekomen bij de v.v. Winterswijk, waarbij de heren Wim van Rijswijk, Harry Flipse, Wim Heinen en Hans Klanderman het initiatief namen. In het klein begonnen en later uitgegroeid tot een team van 16 spelers en speelsters.

Enkele kampioenschappen heeft het team al op haar naam staan. Toch is bij velen de eerste plaats bij het internationale toernooi bij onze vrienden uit Dinslaken het meest blijven hangen. Wat men daar in Dinslaken heeft meegemaakt, heeft bij velen een diepe indruk achtergelaten. Vandaar nog steeds onze contacten met Dinslaken, die helaas vanwege de corona wat op de achtergrond zijn geraakt.

Vanwege het 25 jarig jubileum zal er op zaterdag 3 juni een internationaal toernooi plaatsvinden op Sportpark Jaspers. En daarbij is de BSS Dinslaken natuurlijk vertegenwoordigd, net als de Freckenhorst Werkstätten uit Warendorf en de Karthaus Kickers uit Dülmen. Vanuit Nederland zijn vertegenwoordigd FC Emmen, Drentina 1 en 2 uit Emmen, Grol/longa’30 uit Groenlo/Lichtenvoorde, De Esch 1, 2 en 3 uit Oldenzaal, A. Z. C. uit Zutphen, S.V.Z.W. uit Wierden, SP Neede 1 en 2 en FC Winterswijk.

De aanvang van het toernooi, vernoemd naar onze vorig jaar overleden leider Hans Klanderman, zal om 12.15 uur zijn. Er zal worden gespeeld op drie velden. Op het hoofdveld en op het miniveld. Door een schenking van de stichting Het Joosthuis, het gehandicaptenfonds en een bijdrage van FC Winterswijk wordt dit toernooi mogelijk gemaakt. We hopen velen van jullie als toeschouwer deze dag te mogen begroeten.

Deel dit bericht