26-09
FC Winterswijk te gast bij Veronica Inside
Afbeelding: VoetbalInside

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn met hun programma Veronica Inside net als onze club supporter van Casper van Eijck. In mei 2016 maakten zij zelfs een uitzending die volledig in het teken stond van de stichting van de Feijenoord clubarts, die de drijvende kracht is achter de stichting Support Casper. Op 27 september zal Casper opnieuw te gast zijn en vertellen over de vorderingen van de stichting. Het volledige publiek wordt gevormd door veilingteams die zich samen met ‘Veiling op je Club’ inzetten voor dit goede doel. Ook onze club FC Winterswijk zal met leden van het veilingteam vertegenwoordigd  zijn!

Van Eijck is specialist op het gebied van alvleesklierkanker en vastbesloten om het overlevingspercentage van deze vorm van kanker fors te verhogen met baanbrekend onderzoek naar alvleesklierkanker. In totaal was er in 2016 uitgesproken minimaal € 3 miljoen op te willen halen. In 3 jaar tijd is er inmiddels met vele acties al € 8,5 miljoen opgehaald! De lat is inmiddels hoger gelegd, immers het onderzoek kost veel tijd en geld omdat het wetenschappelijk moet gebeuren en omdat het 100% veilig moet zijn. Verder onderzoek blijft hard nodig. Van Eijck: “Per dag overlijden 8 mensen aan deze vorm van ziekte. Onze inzet is dat het overlevingspercentage omhoog moet. Wij hopen dit te bewerkstelligen met een heel team van onderzoekers, waaronder een groot deel afkomstig is van het Erasmus Medisch Centrum uit Rotterdam en het LUMC in Leiden”.

Van Eijck is ontzettend dankbaar voor de steun van FC Winterswijk. “We hopen met deze toonaangevende club op een sneeuwbaleffect bij andere verenigingen. FC Winterswijk toont aan een maatschappelijk betrokken vereniging te zijn. Ik wens hen veel succes bij de veiling op 29 november en roep iedereen op om bij te dragen aan de veilingavond!”

Deel dit bericht