09-01
Voorbeschouwing FC Winterswijk - Tubantia zondag 20 januari om 14.00 uur
Afbeelding: Zondag1

Zondag staan wij aan het begin van de 2e seizoenshelft met de wedstrijd tegen Tubantia. De 1e seizoenshelft kenmerkte zich door ups en downs. Wij hebben mooie resultaten geboekt tegen een aantal ploegen uit de (sub-) top van het klassement, maar ook (onnodige) nederlagen geleden, bijvoorbeeld tegen ploegen onder ons op de ranglijst. Geen enkele keer waren onze mannen kansloos en ook vergaten wij ons in een aantal wedstrijden te belonen voor het goede spel. Zoals bekend zijn de kwaliteitsverschillen tussen de meeste ploegen klein in deze klasse en dat zie je bijna iedere week terug in de uitslagen en ook op de ranglijst, waarbij een aantal ploegen dicht bij elkaar staan. De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop werd onverdiend verloren van NEC (0-1), met daarin een hoofdrol voor de keeper van de bezoekers met enkele fameuze reddingen. De laatste uitwedstrijd afgelopen december tegen koploper Bemmel waren wij in de 1e helft heer en meester en werd in de 2e helft een 2-0 voorsprong zeer onnodig wegegeven (3-2verlies).

Tubantia is de enige tegenstander die wij dit seizoen nog niet hebben getroffen.

HVV (Hengelose Voetbal Vereniging) Tubantia werd opgericht in 1900, telt ruim 900 leden en speelt haar thuiswedstrijden op het mooie Sportpark De Bijenkorf. Tubantia trainer Eric van Zutphen komt uit Winterswijk en is oud-trainer van WVC.

Op dit moment bevinden wij ons in het gezelschap van een aantal clubs die bij een goed resultaat kunnen stijgen naar de subtop, maar ook snel kunnen afdalen naar een nacompetitieplek.

Wij hopen dat onze mannen een overwinning over de streep kunnen trekken en zo met een goed gevoel en vertrouwen naar de volgende returns kunnen toeleven.

Wij wensen u aanstaande zondag veel voetbalplezier!

Deel dit bericht