29-10
Voorbeschouwing FC Winterswijk - WAVV, zondag 4 november om 14.00 uur
Afbeelding: Zondag1

Na de belangrijke eerste thuisoverwinning tegen BVC’12 hebben wij vorige week een onnodige nederlaag geleden tegen De Zweef in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. In een zeer matige wedstrijd van beide kanten hadden wij in de 1e helft een licht veldoverwicht met enkele kleine kansen over en weer. In het begin van de 2e helft lieten wij ons onnodig terugdrukken in de verdediging en het doelpunt van De Zweef kwam tot stand door een fout van onze keeper die een ongevaarlijke vrije trap door zijn handen liet glippen. Na een rode kaart voor een speler van De Zweef gingen onze mannen het laatste kwartier opportunistischer spelen en dat leidde in de slotminuut nog tot een grote kans voor Daniël te Winkel, maar hij wist deze laatste mogelijkheid helaas niet te verzilveren. Door deze nederlaag moeten wij weer naar beneden kijken en is een overwinning komende zondag op het hoog geklasseerde WAVV zeer welkom, maar dat zal geen gemakkelijke opgave worden. Na vorig jaar te zijn gepromoveerd is de ploeg van trainer Ronald Lieftink zeker geen 'grijze muis', maar speelt mee in de top van de voor de Wageningers nieuwe klasse.

WAVV is opgericht op 21 november 1925. De oprichtingsnaam was GVV (Gelderse Voetbal Vereniging). In 1927 besloot GVV zich aan te melden voor de reguliere competitie van de Arnhemse Voetbal Bond. De naam GVV werd door de bond niet aanvaard en werd toen de naam WAVV (Wageningse Arbeiders Voetbal Vereniging) gekozen.  In haar 85-jarig bestaan heeft WAVV in nagenoeg alle klassen van het Nederlandse amateurvoetbal gespeeld. WAVV maakt dit seizoen een prima indruk in de 1e klasse E.

Het wordt vast en zeker een spannende wedstrijd tussen twee aanvallend ingestelde ploegen. Hopelijk trekken onze mannen een overwinning over de streep, zodat wij weer enigszins naar boven kunnen kijken.

Wij wensen u aanstaande zondag wederom veel voetbalplezier op ons prachtige Sportpark Jaspers!

Deel dit bericht