16-11
Voorbeschouwing FC Winterswijk 1 (zat) - Eerbeekse Boys 1, zaterdag 17 november om 15:00 uur
Afbeelding: Zaterdag1

FC Winterswijk zaterdag 1 speelt tegen koploper Eerbeekse Boys

FC Winterswijk zaterdag 1 neemt het morgen (zaterdag 17 november) thuis op tegen Eerbeekse Boys. Dit duel begint om 15.00 uur.

Met Eerbeekse Boys stuit de formatie van trainer Gerard Magendans op de koploper van de vierde zaterdagklasse E. De gasten voeren met elf punten uit vijf wedstrijden de ranglijst aan. DVOV, op zaterdag 24 november in Velp de tegenstander van het eerste zaterdagteam, heeft eveneens elf punten maar speelde een wedstrijd meer. Het is niet verwonderlijk dat Eerbeekse Boys lijstaanvoerder is, want de ploeg speelde vorig seizoen nog in de derde zondagklasse en heeft een behoorlijk aantal spelers weten te behouden. Die kern is begin dit seizoen aangevuld met een aantal talentvolle ex-jeugdspelers waardoor Eerbeekse Boys over een jong en talentvol team beschikt.

Met FC Winterswijk zaterdag 1 gaat het tot dus heel wat minder voorspoedig, want de ploeg van Magendans staat met twee punten uit vijf wedstrijden voorlaatste. FC Winterswijk had meer punten kunnen hebben met een iets betere positie op de ranglijst als gevolg, maar de ploeg verspeelde tegen Sportclub Eefde in de meer dan ruimschoots bijgetrokken blessuretijd een 3-0 voorsprong (3-3). Het team weet alleen het nog puntloze Almen nog onder zich. Die ploeg zou afgelopen zaterdag de tegenstander van het eerste zaterdagteam zijn geweest.  FC Winterswijk had echter naar aanleiding van het plotseling overlijden van Johan Vreeman, die zich vijftig jaar in diverse functies voor het eerste elftal van  SKVW en het eerste zaterdagteam van FC Winterswijk verdienstelijk had gemaakt, de KNVB verzocht om dit te verplaatsen. De uitwedstrijd tegen Almen staat nu voor zaterdag 15 december op het programma.

Tegen koploper Eerbeekse Boys fungeert de geroutineerde Jan Floors als scheidsrechter. Pupil van de week is Jesse Wissink. Voor aanvang wordt naar aanleiding van het overlijden van Johan Vreeman een minuut stilte in acht genomen.

Deel dit bericht