30-09
Voorbeschouwing FC Winterswijk 1 (zon) – BWO zondag 1 oktober 14.00 uur
Afbeelding: Zondag 1

Wij staan aan het begin van een nieuw seizoen in de Eerste Klasse E, waarbij wij met trots terugkijken op de prestatie van ons vlaggenschip in de nacompetitie van het vorige seizoen, met de promotie als prachtige beloning! Een hartelijk welkom aan onze nieuwe trainer John Gielink. Wij hebben er veel vertrouwen in dat John met zijn jarenlange ervaring op dit niveau zich samen met het talentvolle team weet te handhaven in deze klasse. Op het personele vlak kent ons team een klein aantal wijzigingen, verwelkomen we enkele nieuwe spelers en meerdere jonge talenten kloppen op de deur van het eerste elftal.

Dit seizoen komen wij veel nieuwe teams tegen en kunnen we een aantal mooie derby’s tegemoetzien tegen Longa ‘30 en RKZVC. Tevens een nieuwkomer in deze 1e klasse is onze tegenstander van vandaag BWO en ook zij zijn gepromoveerd via de nacompetitie.

BWO is een sportvereniging voor voetbal en handbal. Op 1 juni 1929 werd vanuit de Onze Lieve Vrouwe Parochie in de Hengelose buurt "De Noork" de rooms-katholieke voetbalvereniging Blauw-Wit opgericht en de club nam destijds deel aan de competitie van de toenmalige R.K. Utrechtse Voetbalbond.

In 1940 werd deze bond opgeheven en er werd aansluiting gevonden bij de KNVB. Vanaf dat moment werd de naam veranderd in Blauw Wit Oost, kortweg BWO, omdat in Amsterdam reeds een bekende vereniging met de naam Blauw-Wit bestond. BWO speelt op sportpark De Noork en telt ruim 1100 leden.

De eerste uitwedstrijd van dit seizoen afgelopen zondag tegen Stevo leverde een verdiende 2-1 overwinning op en lieten onze mannen als collectief een prima indruk achter. Dit geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Wij hopen dat er ook dit seizoen wederom veel te genieten valt en dat ons vlaggenschip zich   met uw fantastische support kan handhaven in deze klasse.

Veel voetbalplezier toegewenst!

Deel dit bericht