23-09
Voorbeschouwing FC Winterswijk – Heino, zondag 29 september
Afbeelding: fcwinterswijk_logo

Wij staan aan het begin van een nieuw seizoen in de 1e Klasse E, waarbij wij zeer tevreden terugkijken op de prestatie van ons vlaggenschip in het vorige seizoen. Nadat handhaving ons doel was in het 1e jaar (11e plek) wilden wij het afgelopen seizoen in deze klasse een stap vooruitzetten en dat is met een 7e plek op de ranglijst prima gelukt! Wij hebben er alle vertrouwen in dat trainer John Gielink met zijn nieuwe assistent-trainer Martijn Beltman met hun jarenlange ervaring op dit niveau samen met het talentvolle team weer een stap zetten met minimaal een periodetitel als doel! Op het personele vlak kent ons team een klein aantal wijzigingen, verwelkomen we enkele nieuwe spelers en meerdere jonge talenten kloppen op de deur van het eerste elftal. 

Vorig seizoen kenmerkte zicht door pieken en dalen. Het seizoen startte moeizaam met een gelijkspel en 3 nederlagen, maar vanaf eind oktober tot de winterstop werden de meeste wedstrijden gewonnen. Onze mannen kwamen goed uit de winterstop en werd een reeks van 5 wedstrijden zonder nederlaag neergezet. Daarna werd het wisselvallig en vlogen tot het eind van het seizoen de uitslagen alle kanten op van een 4-0 verlies tegen Bemmel tot een 6-4 winst op Rigtersbleek in de laatste uitwedstrijd!

Afgelopen zondag speelden onze mannen de 1e uitwedstrijd van dit seizoen tegen Rigtersbleek. Zeker de 1e helft waren wij heer en meester en speelden wij de gastheren van het kastje naar de muur, maar toch stond het met rust 2-2 (1-0. 1-1, 1-2 en 2-2) door enkele individuele slordigheden. Ook in de 2e helft waren wij de bovenliggende partij, maar keken wel lange tijd volledig tegen de verhouding in tegen een achterstand aan. In de slotfase maakte invaller Yeftha Nyamsangya met een prachtige treffer de verdiende 3-3.

Onze gasten van komende zondag uit Heino spelen al 5 seizoenen in deze eerste klasse. V.V. Heino is opgericht in 1969 na een fusie tussen SC Heino en Hevo. Heino speelt op Sportpark De Kampen en telt ruim 1000 leden. 

Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook twee keer en zowel thuis als in de uitwedstrijd werd met 1-1 gelijk gespeeld. 

Hopelijk biedt onze ploeg het publiek zondagmiddag een vermakelijke wedstrijd met spanning en sensatie en houden wij de drie punten in Winterswijk, zodat wij een goede start beleven van dit nieuwe seizoen.

Wij wensen u veel voetbalplezier!

Deel dit bericht