04-06
Luuk te Boekhorst nieuw gezicht bij FC Winterswijk
Afbeelding: Luuk te Boekhorst contract

Vanaf juli 2022 gaat Luuk te Boekhorst aan de slag bij FC Winterswijk als hoofd voetbalontwikkeling en tevens trainer van zondag 2.

Daarmee geven we met één persoon invulling aan twee functies die open stonden. De rol van hoofd voetbalontwikkeling is een grote wens in de voetbaltechnische organisatie van onze vereniging om een verbindende factor te hebben. Met de komst van Luuk willen we het voetbaltechnisch plan uitwerken, implementeren en samen met het team prestatie en breedtesport bewaken. 

Daarnaast zal hij Frank Geurink opvolgen als trainer van onze tweede selectie op zondag. Een uitdagende functie om ondersteuning te bieden aan het vlaggenschip, maar ook opleidingsteam te zijn als doorstroom richting zondag 1.

Met zijn 35 jaar is hij een jonge aanwinst voor FC Winterswijk, maar heeft in het voetbal al veel meegemaakt. Luuk is in het verleden actief speler geweest van SDOUC uit Ulft en is op 17-jarige leeftijd richting de jeugd van De Graafschap gegaan. Na een aantal jaar bij De Graafschap (o.a. als speler van de beloften) heeft hij 2 jaar bij Go Ahead Eagles getekend. Helaas al vroeg in het tweede seizoen een blessure, waardoor stoppen een noodzaak werd. Nadat hij bij hoofdklasser WHC uit Wezep wederom met een zware knieblessure werd geconfronteerd was stoppen de enige optie en te kiezen voor het trainersvak.

In zijn trainerscarrière heeft Luuk onder andere elftallen getraind bij junioren als senioren van SDOUC, De Graafschap en AZSV. De laatste twee jaar is hij actief geweest als hoofd opleiding junioren en trainer O23 bij vv Berkum in Zwolle. Dit combineerde hij o.a. met het geven van tennislessen.
Aankomend jaar zal hij naast de werkzaamheden bij FC Winterswijk ook stage lopen binnen de bovenbouw bij NEC in Nijmegen (interne scouting met de HJO).

Betrokkenen bij de aanstelling van Luuk hebben er alle vertrouwen in dat we voor een succesvolle samenwerking gaan in onze voetbaltechnische organisatie. Daarnaast komt uit alle gesprekken naar voren dat Luuk het belang van vrijwilligers, leden en sponsoren een hoge prioriteit heeft binnen een club als FC Winterswijk.

Wij wensen Luuk een hartelijk welkom en heel veel plezier bij FC Winterswijk

Bestuur FC Winterswijk

Deel dit bericht