header_jeugd

De jeugd van FC Winterswijk

De jeugdafdeling is de bloeiende afdeling van FC Winterswijk. Ruim 600 jeugdleden, jongens en meisjes, voetballen met veel plezier op Sportpark Jaspers. Ons doel is met de jeugd het niveau van zowel het zaterdag- als het zondagvoetbal te verhogen. Dat komt de continuïteit van de vereniging ten goede.

Prestatie en plezier

FC Winterswijk heeft naast het prestatieve ook aandacht voor plezier. Samen voetballen met je vrienden en vriendinnen. Kortom, de voetbalclub voor iedereen! 

Jeugdteams FC Winterswijk

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen bij FC Winterswijk komen voetballen. De jongste spelers starten in de ”mini’s”. Via de O9 en O11 wordt uiteindelijk toegewerkt naar de O13, de eerste jeugdlichting waarbij op een heel veld gespeeld wordt.

De O9- en O11-pupillen

Bij de JO9-pupillen komen jongens en meisjes uit in één competitie. Dit kan in een gemengd team, maar ook met een meisjesteam. Ook bij de O11- en O13-pupillen gaat de voorkeur uit naar gemengd voetbal, maar hier is wel de mogelijkheid de meisjes in te delen in een aparte meisjescompetitie.

De O13-pupillen

Na de O13-pupillen stromen jonge voetballers door naar de junioren; naar achtereenvolgens de O15-, O17- en O19-jeugd. In de juniorenleeftijd kunnen de meisjes kiezen of ze – individueel of met hun team – willen doorgroeien in de gemengde jeugdcompetitie, of dat ze liever uitkomen in een meisjescompetitie.

Het juniorenvoetbal

Het juniorenvoetbal is ingedeeld in twee categorieën. De A-categorie bestaat uit de JO19-, JO17- en JO15-junioren vanaf de Eerste Klasse en hoger. Ook de Top- en Hoofdklasse van de JO13-pupillen vallen onder deze categorie. De lagere juniorenteams en alle meisjes juniorenteams behoren tot categorie B.

Ondersteuning van jonge voetballers

FC Winterswijk ondersteunt graag jonge voetballers die geen genoeg kunnen krijgen van hun favoriete sport én die zichzelf willen verbeteren. Want ook in het voetbal geldt: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Deel dit bericht