03-10
Aanpak jeugdtechniektrainingen vraagt creativiteit
3694

Met Robert Johannis en Wim van Zeist zijn we erin geslaagd twee ervaren trainers voor de jeugd aan te trekken, die andere jeugdtrainers beter gaan maken met hun bewezen oefenstof. Voor wie wil zien hoe deze oefenstof, op basis van de techniektrainingen van Wiel Coerver (‘kappen en draaien’), er in de praktijk uitziet: kom eens kijken naar de E- en F–jeugd op donderdagen aan het eind van de middag, een genot om te zien.

Of het toeval is of niet weten we niet, maar feit is dat we sinds het begin van het seizoen al zijn gegroeid naar 50 (!) nieuwe mini F-spelers. Onder leiding van Eric Redeker (231 wedstrijden als betaald voetballer) en met hulp van meerdere enthousiaste trainers leert deze nieuwe aanwas de basisbeginselen van het voetbal.

Consequentie van alles is dat we 16 extra pupillendoelen hebben aangeschaft om zoveel mogelijk in kleine ruimtes partijvormen te kunnen doen. De opbrengsten van de vorige week gestart Grote Clubactie worden gebruikt om hiervoor financiële dekking te genereren.

In de praktijk is gebleken dat het plaatsen en terugzetten van de doelen veel werk is. Onze alleskunner Wim Wevers heeft daartoe een speciaal doelenrek gelast dat op een kar kan worden geplaatst, zodat we vele doelen tegelijk in een keer kunnen verplaatsen.
Op de foto een indruk van deze kar.

Deel dit bericht