06-05
De Jonge Helden FC Winterswijk Zaterdag 4 KAMPIOEN Kelderklasse!
Afbeelding: De Jonge Helden Kampioen!

WZDJHWZDB !!!

YES! Eindelijk is het dan gelukt. De Jonge Helden van FC Winterswijk 4 zijn KAMPIOEN! En dat is terecht. Dik en dik verdiend. Want daar kan je wel van spreken, wanneer je in negentien wedstrijden twee keer gelijk speelt en de rest winnend afsluit. Een puike prestatie. Maar niet alleen Zaterdag 4 is kampioen. Ook Zaterdag 3 – beter bekend als The Angels – zorgde er zaterdag met een klinkende 5-0 overwinning voor dat ze niet meer zijn in te halen. Dubbel feest dus in de kantine van Sportpark Jaspers.

“Dit is loon naar werken”, aldus een opgetogen coach De Smidt van De Jonge Helden. “Vandaag was het misschien niet allemaal even mooi, maar je ziet dat de jongens door de jaren heen zijn gegroeid. Niet alleen voetbaltechnisch, maar ook mentaal. De wil om te winnen, niet meer direct het koppie laten hangen bij een tegenslag, het strijden voor elkaar… Prachtig!” Hij heeft zeker gelijk. Maar is het ook niet voor een groot deel te danken aan de inbreng van een tweetal spelers, wil ik weten. “Je doelt op Tibor van de Linde en Sebastiaan de Vries? Ja, ze kostten wat, maar dan heb je ook wat. Beiden zijn van uitzonderlijke klasse. Ze kunnen een wedstrijd die op slot zit zomaar openbreken en beslissen. Niet voor niets zitten Zaterdag 1 en Zondag 2 aan ze te trekken. Gelukkig blijven ze bij ons.” Het gaat de succescoach te ver door te zeggen dat het zonder hen niet was gelukt. “Haha, nee. Met twee man word je geen kampioen hè. Het is de groep als geheel die het heeft geflikt. En daarop ben ik ongelofelijk trots.”

De wedstrijd tegen de ervaren rotten van Zaterdag 5 was niet best. Het tempo lag veel te laag. Met af en toe een versnelling ja, maar veel te gezapig allemaal. Op die manier krijg je de op leeftijd zijnde tegenstander niet vroegtijdig op de knieën. Het zal de spanning zijn geweest denk ik. Na tien minuten tikte Sebastiaan de Vries de 1-0 binnen, na goed doorzetten van Wessel Lammers. Daarna was er veel strijd, met wat kansjes over en weer, maar het aanschouwen zorgde niet voor een hoge bloeddruk.

De hete thee was nog maar net in de maag geland of het stond al gelijk. Een groot misverstand tussen keeper Iron-Jan Nieuwenhuis en de verdedigers Jelle Groen en Bart de Jong voor hem. Pak ik ‘m? Pak jij ‘m? Nee, ik niet! Edward Meijnen zei dank je wel: 1-1. Gelukkig voor De Jonge Helden liet Sebastiaan de Vries halverwege zijn rechtervoet weer spreken. Van een metertje of 25 poeierde ‘op wielen’ de bal in de kruising: 2-1. En in de slotminuut werd een mooie aanval via Jelmer van der Stoep, Tibor van de Linde en Daan de Smidt door Wessel Lammers netjes afgerond: 3-1.

En toen was het feest. Groot feest! Beide kampioensteams werden op het hoofdveld onthaald met vuurwerk, met drank, met muziek… De Jonge Helden werden nog in kampioensshirts gehesen. Geweldig! En natuurlijk waren er de kampioensschalen. Beide aanvoerders ontvingen hem uit handen van voorzitter Gerrit te Kolste. Namens het bestuur kregen beide teams ook nog een envelop met inhoud aangeboden. De shirtsponsor van De Jonge Helden – Fysiotherapie Beatrixpark – verdubbelde even later het bedrag. Een groot applaus was zijn deel. In de kantine ging het vervolgens verder. De spelers namen de welgemeende felicitaties van hun clubgenoten en vele toeschouwers dankbaar in ontvangst. Uiteraard ontbrak ook de bruine fruitschaal van Mamma Annelies gisteren niet. Hij was in no time leeg. Tenslotte moest coach De Smidt nog een oude belofte inlossen. Een aantal jaren geleden beloofde hij dat bij een kampioenschap zijn haar eraf zou gaan. Dat waren zijn jongens nog niet vergeten. Onder luid gejuich gingen de laatste lokjes eraf.

Na even een uurtje pas op de plaats te hebben gemaakt – het was tenslotte 4 mei – gingen De Jonge Helden na achten bij Wok Wamelink verder. Daarbij sloot ook Henk Redeker aan. Grens Henk was ‘s middags helaas verhinderd. Een ritje op de platte kar is uit respect maar gecanceld. Al hossend, zingend en zuipend een rondje maken door het dorp vond men op Nationale Dodenherdenking bij nader inzien toch niet zo gepast. Een verstandig besluit. Misschien dat het er volgende week nog van komt. 

OPeee

Deel dit bericht