20-05
FC Winterswijk 4 (zon) kampioen !
Afbeelding: FCW 4 kampioen

D-Day wordt Bier-Day voor FC Winterswijk 4 (zon)

Afgelopen zondag stond DE kampioenswedstrijd FC Winterswijk 4 (zon) - FC Trias 3 op het programma. De nummer 1 (FC Trias) had 1 punt voorsprong op de nummer 2 (FC Winterswijk), dus er was maar één opdracht voor onze mannen, en dat was winnen!!!

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren rommelig aan beide kanten, maar steeds beter konden de mannen van Ingo Topp en Freddy Ligtenberg met de druk en hitte omgaan, en kwamen ook steeds vaker in de buurt van de goal. Dit resulteerde in de 20e minuut dan ook in de terechte 1-0. Een ingedraaide corner kwam op de voet van een FC Trias-verdediger en deze schoot prachtig in zijn eigen goal. Daarna was het hek van de dam en tikten de “oudjes’ van FC Winterswijk 4 de bal lustig rond, terwijl FC Trias-spelers er alleen maar achteraan konden rennen. Na een zoveelste goede aanval waren het nu de 50ers die een goeie aanval opzetten, Bart Rauwerdink legde de pal panklaar voor de inkomende Wibo Eugelink die deze hard in de lange hoek schoot: 2-0. Na deze prachtige goal werd duidelijk dat er vandaag voor FC Trias niets te halen viel, FC Winterswijk was scherper, slimmer, fitter en had geen last van de zenuwen. Nog voor de rust was het Bart Rauwerdink die liet zien waarom mensen nog vaker naar het 4e moeten kijken. Op 3 meter van de achterlijn kapte hij met 2 prachtige overstapjes een verdediger uit. Daarna “stiftte” hij de bal over een andere verdediger en de keeper en kon Emiel de Vries de bal bij de 2e paal inkoppen: 3-0.

Na de rust was het beeld niet anders en was het FC Winterswijk 4 dat de bal had. Terwijl FC Trias in deze competitie veruit de meeste doelpunten (66) had gemaakt, kon het vandaag geen potten breken tegen de minst gepasseerde verdediging (18) van deze competitie onder aanvoering van Mattijs Mantel. En na 65 minuten stond dan ook de terechte 4-0 op het scorebord. Emiel de Vries, die een ijzersterke wedstrijd speelde, kapte op 20 meter een verdediger uit en schoot de bal heerlijk in de linker onderhoek. Hierna zakte de moed bij FC Trias helemaal in de schoenen en was de wedstrijd gespeeld. In de 75e minuut was het Eric Redeker die met een No-Look-pass John Wibier diep stuurde. Deze bracht de bal keurig voor de goal waar de inkomende en keihard werkende Ewald Jansen de 5-0 maakte. Zelfs met 10 man (10 minuten veldverwijzing voor Frank Geurink) waren de mannen van FC Winterswijk 4 beter. Dat uiteindelijk FC Trias nog de 5-1 maakte kon de feestvreugde niet drukken. Na het laatste fluitsignaal van de goed fluitende scheidsrechter had geklonken werden de bossen bloemen, aangeboden door JanFleur, uitgedeeld en kon het feest beginnen.

Nadat de sponsoren Wok Wamelink en Slotboom Steenhouwers een flinke duit in de spelerspot hadden gedaan kon deze D-Day worden omgezet in een Bier-Day. Nadat de eerste kratten bier werden genuttigd, waarvan er ook 1 was van onze tegenstander FC Trias die ons sportief kwamen feliciteren, werd heel langzaam de spanning weer opgevoerd omdat om 15.30 uur bekend zou worden wie de Speler van het Jaar zou worden. Na alle bedankjes (staf, sponsoren enz, enz..) en mooie woorden van Ingo en Freddy konden ze bekend maken wie de Speler van het jaar zou worden. Op de derde plaats kwam de beresterke middenvelder Emiel de Vries, op de 2e plaats de enige speler die “simpel” kan voetballen Ronald Steenhuizen en de meer dan terechte Speler van het Jaar 2013/2014 is ……... aanvoerder en killer Mattijs Mantel!!!

Het hoogte- of dieptepunt  van deze middag moest nog komen. Na afscheid te hebben genomen van Jan Ayele waren de mooiste woorden voor Niels van den Hurk. Niels moet gedwongen afscheid nemen van het mooiste spelletje dat er is: voetbal. Door een knieblessure kan Niels helaas niet meer voetballen. Hierdoor verliest FC Winterswijk 4 niet alleen een fantastische sierlijke middenvelder, maar vooral een op en top sportman die alleen maar wil winnen. Dat hij enorm goed in de groep ligt bleek wel uit de vele tranen die vloeiden na het emotionele afscheid van Niels. Na al deze mooie bedankjes konden de mannen van FCW4 genieten van een heerlijk BBQ.

Rond 18.30 uur werd er afscheid genomen van vrouwen en kinderen en gingen de mannen richting Café Kronenhuis om dit wederom prachtige Kampioensjaar nog even door te nemen. Hier werden tot diep in de nacht alle doelpunten nog eens besproken en liet Leon Klein Tank zien hoe je in je eentje een hele dansvloer nodig kunt hebben. Een groot compliment voor deze fantastische groep die het volgend seizoen mag proberen in de 3e klasse, waar het hoofdzakelijk 2e elftallen ontmoet die minstens 2x per week trainen.

SUCCES!!!!!!!


Bekijk hier de foto's die gemaakt zijn door Erwin Wiggers.

Deel dit bericht