23-11
FC Winterswijk over grens van 1500 leden
Afbeelding: Minis seizoen 2014-2015

Tijdens de ledenvergadering op maandag 24 november wordt er op Sportpark Jaspers stilgestaan bij de onstuimige groei die FC Winterswijk sinds haar start op 1 juli 2013 doormaakt. Lidnummer 1500 is aangemeld op 17 november 2014 om 10:42 uur. Het is Iris Dielen, geboren op 17 november 2004. Ze zal gaan voetballen bij de E-jeugd meisjes. Lidnummer 1501 mocht de vereniging een klein half uur later al verwelkomen. Om 11:09 uur is Anniek Abbink ingeschreven.

Voorzitter Erwin Wiggers van de club: “Vanaf de start is het doel geweest om innovatief en vernieuwend te zijn. Het sportpark en de organisatie dient leden, coaches, trainers, ouders en sponsoren te inspireren. Kwaliteit en klasse is daarbij de meetlat geweest waarlangs alles en iedereen werd gelegd. Mooi om te zien dat dat zo’n positief bijeffect heeft.”

Nederland telt in totaal 3.100 voetbalclubs, die ieder weekend 63.000 teams laten spelen verdeeld over 6 districten. FC Winterswijk is met het huidige ledenaantal bijna de elfde club in Nederland. Met de genoemde 1501 leden staat zij qua grootte momenteel op de dertiende plaats van alle bij de KNVB ingeschreven voetbalclubs. Indien er nog tien leden bij komen passeren de goud-zwarten ook Roda ’46 uit Leusden (1507 leden) en Voorschoten '97 (1511 leden). Grootste voetbalclub is OJC Rosmalen met 1.816 leden.

Wiggers: “Het is nu zaak met dat hoge ledenaantal die kwaliteit te blijven borgen. Dat doen we onder meer door middel van een enthousiaste zeskoppige intakecommissie die iedereen verwelkomt en een uitgebreide rondleiding geeft aan nieuwe leden, de ouders ervan en zelfs de grootouders. We houden daarbij niets achter, zijn volkomen transparant en open over alles. Aan het eind van het gesprek vragen we welke rol ze voor zichzelf zien als vrijwilliger. Mensen reageren daar altijd verrassend positief op. Ze zien dat we het samen, mét elkaar moeten doen. Aan het bestuur vervolgens de taak om iets met de talenten van deze mensen te doen. Dat zorgt voor een vliegwieleffect, waardoor we hopelijk nog betere kwaliteit kunnen realiseren.“

Deel dit bericht