06-06
FC Winterswijk Skopein JO9-JO11 toernooi
Afbeelding: 20170606Skopeintoernooiwinnaar

Onder ideale weersomstandigheden werd zaterdag 20 mei  j.l. voor de 16e keer in successie het Skopein JO9-JO11 toernooi gespeeld, op de prachtige kunstgras- (hoofdveld en veld 4) en de natuurgrasvelden (5 en 6) van ons sportcomplex “Jaspers”.

Naast FC Winterswijk namen de volgende gerenommeerde verenigingen aan het toernooi deel:

- Bon Boys (Haaksbergen)
- sv Epe
- Rohda Raalte
- Quick ’20 (Oldenzaal)
- FC Zutphen


De opzet was enigszins gewijzigd ten opzichte van de vorige jaargangen, i.p.v. 4 teams uit de lichting JO11 streden nu 2 teams van de JO9 en 2 teams van de JO11 tegen elkaar. Alle verenigingen speelden met de teams JO9-1, JO9-2, JO11-1 en de JO11-2  in een poule. De winnaar van het toernooi is de vereniging met het hoogste aantal punten.

Dankzij de vele vrijwilligers draaide het toernooi weer op volle toeren en konden de aanwezigen genieten van prachtig voetbal onder leiding van prima (jeugd)scheidsrechters.
Het bleef tot de laatste speelronde spannend en door alle teams werd met volle overgave gestreden.

De voorzitter van de jeugdcommissie, Bert Grevers, reikte om 15.30 uur onder grote belangstelling de prijzen uit. De wisselbeker en de bijbehorende medailles gingen dit keer naar Rohda uit Raalte, dat in de laatste ronde de wedstrijden wist te winnen waar Bon Boys punten liet liggen. FC Winterswijk JO11-1 wist in deze ronde Bon Boys JO11-1 drie punten af te snoepen, waardoor Rohda de algemene winnaar werd. De FC Winterswijk JO11-1 speelde overigens een uitstekend toernooi en was samen met Rohda en Bon Boys de sterkste in de poule, alledrie 12 punten.

De overige FC Winterswijk teams speelden wisselvallig en konden geen potten breken, de JO11-2 eindigde op de 6e, de JO9-1 op de 5e en de JO9-2 op de 4e plaats in de poule.

Op zo’n toernooi is het gedrag van de spelertjes, maar ook van de ouders altijd van groot belang. De stagiairs van “Sport en Bewegen” Max Le Roux, Joris-Jan van der Stoep en Daan Evers hadden hiervoor de criteria opgesteld en tijdens de wedstrijden de verenigingen als zodanig beoordeeld. Daan Evers kon de nieuw ingevoerde sportiviteitbeker uitreiken aan FC Zutphen.

De nieuwkomer sv Epe, die vol lof was over het complex en de organisatie, had zich qua uitslag waarschijnlijk wat meer voorgesteld.

De eindrangschikking was als volgt:

Rohda R.

43 punten

Bon Boys

42 punten

Quick ‘20

31 punten

FC Winterswijk

25 punten

sv Epe

20 punten

FC Zutphen

16 punten

Bij deze gaan de felicitaties nogmaals uit naar de terechte winnaar: Rohda Raalte

De inzet van de vele vrijwilligers maakte dit toernooi tot een zeer geslaagde voetbaldag en zij worden nogmaals bedankt voor hun bijdrage, evenals de sponsor SERVICE THEATER SKOPEIN. De samenwerking met het kantinepersoneel verliep, zoals altijd, weer vlekkeloos.

De gehele accommodatie, maar zeker ook de kunstgras- en natuurgrasvelden werden door menigeen geroemd. Al met al prima condities die vragen om een volgende editie. De volgende editie in 2018 staat alweer heel voorzichtig genoteerd.

De organisatie van het FC Winterswijk Skopein JO9-JO11 toernooi

Deel dit bericht