13-11
International Winter Cup Nederland bij FC Winterswijk
Afbeelding: logo International  Winter Cup

Van vrijdag 12 januari t/m zondag 14 januari 2018 wordt op ons sportpark de 1ste editie van de International Winter Cup georganiseerd.
De organisatie is in handen van Harry Engels Footballevents. Dit bedrijf heeft meer dan 35 jaar ervaring met het organiseren van internationale voetbaltoernooien, zoals jaarlijks op Mallorca.

Deelnemers
Het oorspronkelijke idee is ontstaan bij de Nationale Politie en de volgende doelgroepen worden uitgenodigd:

  • Politie (internationaal)
  • Brandweer (internationaal)
  • Douane (internationaal)
  • Amateur voetbalverenigingen (nationaal)

Op dit moment hebben zich al 22 (internationale-) teams aangemeld en de verwachting is dat uiteindelijk +/- 32 teams, verdeeld over alle klassen zullen deelnemen.
De deelnemers uit het buitenland verblijven bij het Marveld in Groenlo en worden op de wedstrijddagen per bus transfer naar ons complex vervoerd.

International Winter Cup Nederland
De Winter Cup staat voor Teambuilding, en (Top)voetbal en dus de ideale voorbereiding op de 2e seizoenshelft. Mede door de verschillende korte wedstrijden (45 minuten) perfect geschikt als training met een competitie-element.
Dit evenement wordt mede georganiseerd met de achterliggende gedachte om de recreatieve en lagere elftallen een leuk team weekend te bezorgen dat in het teken staat van teambuilding, voetbal en feesten.

Het toernooi
Voetbalteams uit binnen- en buitenland zullen strijden om de kampioenschapsbeker in verschillende categorieën en er wordt alleen gespeeld op kunstgras.

De teams spelen 11 tegen 11 in de categorieën:

  • Herentoernooi (17+)
  • Damestoernooi (17+)
  • Herentoernooi veteranen (35+).

Het Herentoernooi (17+) wordt verdeeld in 2 klassen:

  • 1ste elftallen/selectieteams (topvoetbal)
  • lagere klasse (recreatief / lagere elftallen)

Tijdens het toernooi gelden de reglementen van de KNVB en zullen de wedstrijden gefloten worden door KNVB scheidsrechters. Het toernooi wordt gespeeld over een periode van drie dagen.
Je team speelt de groepsfase op vrijdag en/of zaterdag (voorkeur aangeven is mogelijk). Op zondag zijn de knock-outronden en de finales.

Feestavond
Voor alle deelnemende teams wordt op zaterdagavond een feestavond georganiseerd bij het Marveld in Groenlo.

Aanmelden seniorenteams (dames en heren) FC Winterswijk
Teams die interesse hebben om deel te nemen aan dit toernooi kunnen voor verdere informatie contact opnemen met Pieter Tomesen (06-57222185 of pietertomesen@fcwinterswijk.nl)

Link naar website: http://www.international-winter-footballcup.com/
Bekijk de uitnodiging
Bekijk het inschrijfformulier

Deel dit bericht