18-03
JO19-1 neemt het zaterdag op tegen FC Trias
Afbeelding: jo19-1-9823

FC Winterswijk JO19-1 neemt het zaterdag 23 maart thuis op tegen aartsrivaal FC Trias. Het duel vindt plaats op het hoofdveld van sportpark Jaspers. De aftrap is om 15.00 uur.

Hoewel fase 3 nog niet eens op de helft is, zijn de belangen voor beide ploegen groot. FC Winterswijk JO19-1 begon met drie zeges, maar behaalde uit de laatste twee wedstrijden slechts een punt. Met als gevolg dat de ploeg van trainer Harald Drost met tien punten uit vijf duels derde staat achter koploper FC Zutphen (5-13) en nummer twee BWO (5-12). Om de naaste concurrentie in het vizier te houden, is een zege op FC Trias noodzaak.

Die ploeg kan de punten eveneens goed gebruiken. Het team van trainer Frank Verheijen is namelijk fase drie met vier nederlagen begonnen en staat dan ook met nul punten troosteloos twaalfde en laatste in de vierde divisie F. Die plek heeft aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie naar de hoofdklasse tot gevolg. Voor FC Trias JO19-1 is het dit seizoen niet de eerste keer dat het tegen degradatie vecht. In fase 2 handhaafde de ploeg zich op basis van een beter doelsaldo in de vierde divisie. Het is dit seizoen niet de eerste keer dat FC Winterswijk JO19-1 en FC Trias JO19-1 tegenover elkaar staan. Op zaterdag 20 januari kruisten de teams in een vriendschappelijk duel op sportpark ’t Huitinkveld de degens. FC Winterswijk JO19-1, dat toen net ongeslagen kampioen in de hoofdklasse was geworden en zo promoveerde naar de vierde divisie, won met 0-1 dankzij een goal van Justus de Boer.

Deel dit bericht