07-12
JO19-1 pakt titel in hoofdklasse A
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

FC Winterswijk JO19-1 is woensdag 6 december kampioen geworden in de hoofdklasse A. De formatie van trainer Harald Drost en zijn assistent Teun Dingemans kwam toen niet in actie, maar zag naaste concurrent Achilles'12 op eigen terrein met 1-2 verliezen van Oranje Nassau. De ploeg uit Hengelo staat zodoende, met nog een wedstrijdronde te gaan, zes punten achter op onze JO19-1 en kan deze dus niet meer achterhalen.

De JO19-1 sluit zaterdag fase 2 af met de uitwedstrijd tegen WWV'34. Hoewel het team van Drost en Dingemans dus al kampioen is, is het de ploeg er alles aan gelegen om ook de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar winnend af te sluiten. Bij een zege behaalt de JO19-1 uit zeven wedstrijden het maximale aantal van 21 punten en is promotie voor 99.99 procent zeker. Want van de 29 hoofdklassekampioenen promoveren de beste 26 op basis van het gemiddelde aantal behaalde punten naar de vierde divisie. Een percentage van honderd procent betekent vrijwel zeker promotie. Als de JO19-1 naar de vierde divisie promoveert, heeft FC Winterswijk in fase 3 twee teams op divisieniveau. De JO17-1 werd eind vorig seizoen kampioen in de hoofdklasse en promoveerde naar de zevende divisie, waarin het team zich in fase 2 van dit seizoen handhaaft.
Het duel van de JO19-1 tegen WWV'34 vindt plaats op sportpark Ruperts Erve aan de Bretelerstraat 23 in Hengevelde.  De aanvang is pas om 16.15 uur. Er is nog wel geprobeerd het duel te vervroegen, maar een aantal spelers van WWV'34 kan vanwege werk niet eerder voetballen.  Er is desondanks bij terugkomst van de JO19-1 op sportpark Jaspers nog wel gelegenheid om in de kantine spelers en staf met in ieder geval het behaalde kampioenschap te feliciteren.

Deel dit bericht