05-05
Kampioenschap The Angels aka FC Winterswijk 3 (zat)
Afbeelding: 20190505FCW3zat-kampioen1

THE ANGELS ZIJN KAMPIOEN!

Zoals de meesten gister hebben gemerkt is er een heus volksfeest los gebarsten. Het verslag is daarom ook een dagje later.. want ja, uw verslaggever was ook veel te druk met feesten.

Voor het eerst in de geschiedenis kan FC Winterswijk zijn er zelfs twee kampioenen op de zaterdag! Ook de ‘Jonge Helden’ van FC Winterswijk Zaterdag 4! Geweldig toch, en dat op de zelfde dag! Dan hebben ze het erover dat de zaterdag het ‘onder geschoven kindje’ is.. 🤷🏼‍♂️

Nou goed, er moest wel eerst gevoetbald worden om dit te bewerkstelligen. Het was namelijk Derby-Day. The Angels - FC Winterswijk 2. Een immens verschil op de ranglijst, maar dit soort potjes zijn altijd anders. De spanning was van de koppies af te lezen.. ongekende spanning. We konden er vandaag bij winst voor zorgen dat HSC alleen nog in punten gelijk kon komen. Vooraf kwam ‘Uns Benny’ echter met de mededeling dat HSC gelijk had gespeeld en we vandaag kampioen konden worden. U had de hoofdjes moeten zien, het zal toch niet?!

De spanning was ook zeker af te lezen tijdens te wedstrijd. In de beginfase was het slordig. Het tweede kreeg kansen op de 1-0. Na een kwartier was het toch raak voor The Angels Lennart Hoftijzer brak door de verdediging en prikte de 1-0 binnen. Vanaf toen viel er eigenlijk een last van de schouders af en werd er gevoetbald. Drie minuten later was het weer raak. De 2-0 kwam dan van Melvin Wiggers. The Angels waren nu toch wel heel dichtbij.

Na 28 minuten gebeurde er iets onverwachts. Onze puntenpakker Bram Jansen kwam in botsing met de spits. Het was meteen mis. Later bleek dat Bram een scheur/breuk tussen het sleutelbeen en schouder heeft.. iedereen was toch even van slag. Je staat wel 2-0 voor maar hoe moet dat nu zonder keeper?! Bastiaan Meijnen offerde zich op en ging onder de lat staan. Dat werkte aardig want The Angels kwamen zelfs op 3-0. Jelle legde de bal pan klaar voor Justin Pierik en die schoof hem rustig binnen. Tijdens de rust kregen we een extra versterking. ‘Iron Jan  Nieuwenhuis’ top keeper van zaterdag 4 wou ons uit de brand helpen. Ik kan uw vertellen, dat deed het met vlag en wimpel. Dit werd ook door het publiek opgemerkt want die ging helemaal los. Hij kreeg vlak voor tijd zelfs een publiekswissel. Heel sportpark Jaspers ging op de banken staan voor Jan! Sven Damkot mocht de resterende minuutjes in het doel plaats nemen.

De tweede helft waren The Angels er op bedacht dat het tweede nog minimaal 10 minuten gas zouden geven om de score te verkleinen. Dat bleek ook. Echter na die 10 minuten was het een genot om naar The Angels te kijken. Er werden combinaties gemaakt waar je U tegen zegt. Melvin brak nogmaals door de verdediging en schoof rustig de 4-0 binnen. Vlak daarna kwam Jelle Hillen ook nog op het scorebord. Een droge knal in de lange hoek zorgde voor de 5-0 en tevens de eindstand.

Ja, en daarna. Dat kan uw verslaggever zelf ook moeilijk beschrijven. Het was een feest, één groot feest. Vuurwerk, drank, dansen, juichen, springen, ik weet niet waar ik verder moet gaan. The Angels gingen onder een luid gejuich van het veld af en dat feesten ging door tot in de late uurtjes.

Het kampioenschap had wel een klein zwart randje door het uitvallen van Bram. Maar wij zijn The Angels niet als we de schaal naar Bram zelf brengen!

Het was niet alleen maar feest. Ik wil ook nog even benoemen dat het 4 mei was. Dodenherdenking. Om 8 uur zijn The Angels twee minuten stil geweest om de gevallenen van de tweede Wereldoorlog te herdenken. Zonder hen hadden wij geen vrijheid en hadden wij ook nooit kampioen kunnen worden!

Ik zou nog uren door kunnen schrijven maar dat bespaar ik jullie. The Angels zijn kampioen en niets anders!!!

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5

Deel dit bericht