19-06
Skopein toernooi 2018
Afbeelding: 20180619BonBoys-kampioen-2018

Onder ideale weersomstandigheden werd zaterdag 9 juni j.l. voor alweer de 17e keer in successie het Skopein JO9-JO11 toernooi gespeeld op de prachtige kunstgras- en natuurgrasvelden van ons sportcomplex “Jaspers”.

Naast FC Winterswijk namen de volgende gerenommeerde verenigingen aan het toernooi deel:

- Bon Boys (Haaksbergen)
- sv Epe
- Rohda Raalte
- Quick ’20 (Oldenzaal) / De Tubanters 1897 (Enschede)
- FC Zutphen

De opzet was gelijk aan de vorige jaargang, zowel van de lichtingen JO11 als JO9 streden 2 teams tegen elkaar.
Alle verenigingen speelden met de teams JO9-1, JO9-2, JO11-1 en de JO11-2  in een poule. 
De winnaar van het toernooi is de VERENIGING met het hoogste aantal punten.

Helaas lieten de teams JO11-1 en JO11-2 van Quick '20 het op het laatste moment afweten, maar de teams van De Tubanters 1897 waren een prima vervanging.
Dankzij de vele vrijwilligers draaide het toernooi weer op volle toeren en konden de aanwezigen genieten van goed voetbal onder leiding van prima (jeugd)scheidsrechters.

Door alle teams werd met volle overgave gestreden. De voorzitter van de jeugdcommissie, Bert Grevers, reikte om 15.20 uur onder grote belangstelling de prijzen uit.
De wisselbeker en de bijbehorende medailles gingen dit keer, gelijk de jaargang 2016, naar Bon Boys uit Haaksbergen, dat zich over de gehele linie duidelijk het sterkst toonde. De teams van FC Winterswijk speelden wisselvallig en konden helaas geen potten breken. De JO11-1 eindigde op de 6e, de JO11-2 op de 3e, de JO9-1 op de 4e en de JO9-2 op de 5e plaats in de poule.

Op zo’n toernooi is het gedrag van de spelertjes, maar ook van de ouders, altijd van groot belang. Er kon dan ook gesproken worden van een zeer sportief verloop en voorbeeldig gedrag van zowel spelers als toeschouwers.

De eindrangschikking was als volgt:
Bon Boys: 48 punten
Quick ’20 / De Tubanters 1897: 29 punten
Rohda Raalte: 29 punten
FC Zutphen: 26 punten
FC Winterswijk: 21 punten
sv Epe: 15 punten


Bij deze gaan de felicitaties nogmaals uit naar de terechte winnaar: Bon Boys uit Haaksbergen.

De  inzet van de vele vrijwilligers maakte dit toernooi tot een zeer geslaagde voetbaldag en zij worden, evenals de sponsor het SERVICE THEATER SKOPEIN, bedankt voor hun bijdrage.
De samenwerking met het kantinepersoneel verliep, zoals altijd, weer vlekkeloos. De gehele accommodatie, maar zeker ook de kunstgras- en natuurgrasvelden werden door menigeen geroemd, al met al prima condities die vragen om een volgende editie.
De volgende editie in 2019 staat alweer voorzichtig genoteerd.

Een fotoreportage van het Skopein JO9-JO11 toernooi  is op Facebook te vinden.

Namens de organisatie van het FC Winterswijk Skopein JO9-JO11 toernooi.

Deel dit bericht