02-05
Spannend voetbalweekend met kans op succes
Afbeelding: Kampioen

Het weekend van 3 en 4 mei kan erg goed worden. Maar ook het daaropvolgende weekend. Wie hebben er in ieder geval onze steun nodig?

Zaterdag 3 mei:
Zaterdag speelt D1 haar thuiswedstrijd tegen PH om 10.45 uur. Bij winst in de laatste competitiewedstrijd laat het concurrent Excelsior ’31 achter zich en wordt het kampioen. Als eventueel toetje speelt de brigade van Rob ten Brummelhuis ook nog de halve finale van de beker: woensdag 14 mei om 18.30 uur thuis tegen FC Twente Twello D2.
B1 speelt om 12.30 uur thuis tegen concurrent SDC ’12, de allesbeslissende wedstrijd inzake de plaatsing voor de nacompetitie tegen degradatie. B1 staat nu nog 3 punten achter bij SDC’12, alles dient dan ook gericht te zijn op een overwinning. Dan plaatst het team zich als nummer 10 voor deze nacompetitie, hetgeen een gunstiger uitgangspunt geeft dan plaatsing als nummer 11.
Zaterdag Vrouwen 1 werd 2e paasdag al kampioen zonder zelf te spelen. De titel wordt echter pas gevierd na de wedstrijd bij de nummer twee op de ranglijst, SP Eefde. De uitwedstrijd start om 14.30, er rijdt een speciale bus voor de fans.

Zondag 4 mei:
Zondag Mannen 3 bivakkeert helaas onderin, maar speelt zondag om 11.45 uur thuis tegen degradant VIOD 2. Bij een overwinning kan er nog een of zelfs twee plekken gestegen worden, waardoor het seizoen goed eindigt.
Zondag Mannen 1 kan bij een eigen overwinning op medekampioenskandidaat Doetinchem en bij puntverlies van OBW de kampioensvlag hijsen. Aanvang van de wedstrijd is ditmaal 14.00 uur (!) daar alle wedstrijden de laatste twee competitierondes gelijk dienen te beginnen. Hopelijk stroomt Sportpark Jaspers weer lekker vol zondag.

Zaterdag 10 mei:
Meisjes D2 staat samen met AD ’69 MD1 bovenaan en zal de komende twee wedstrijden nog proberen AD ’69 te verschalken. De beslissing zou kunnen vallen in de laatste thuiswedstrijd. De aftrap voor die eventuele kampioenswedstrijd is om 08.30 uur. De meiden spelen tegen VVG’25.
Op hetzelfde tijdstip speelt E8 haar laatste wedstrijd. Als KSH E1 in haar twee laatste wedstrijden wat punten laat liggen zit hier misschien ook een kampioenschap in het vat. Dan moet wel de eigen wedstrijd tegen nummer laatste Zelos E4 thuis gewonnen worden. Dat zal echter wel lukken schatten wij. Aanvang op Jaspers is 08.30 uur.
C3 zal de komende twee wedstrijden afstand willen nemen van concurrent Zelos C2. Wellicht dat de beslissing en het kampioenschap valt in de laatste thuiswedstrijd op Jaspers op 10 mei. Aanvang van de wedstrijd is om 10.30 uur, tegenstander is…. Zelos C2!

Zondag 11 mei:
Zondag Mannen 2 zal nacompetitie met een uiterste krachtsinspanning nog kunnen ontlopen. Zij spelen zondag 4 mei uit tegen PH. Het zou mooi zijn als in Almelo een goed resultaat wordt behaald. De focus zal echter met name op directe concurrent Vogido liggen, een week later. Zondag 11 mei speelt het tweede om 12.00 uur deze belangrijke wedstrijd thuis.
Zondag Vrouwen 1 deelt de koppositie met MvR en de dames spelen zondag 11 mei hun laatste wedstrijd. Als zij die winnen van Ulftse Boys VR1 en medekoploper MvR verliest toevallig een puntje dan kan ook in hun thuiswedstrijd de vlag in top. Aanvang van die thuiswedstrijd op 11 mei is om 12.30 uur.
Zondag Mannen 14 en Zondag Mannen 11 gaan uitmaken wie er kampioen wordt in 7e Klasse 21. Het veertiende lijkt de beste papieren te hebben met 5 punten voorsprong en zal dan ook waarschijnlijk de vlag kunnen hijsen na de uitwedstrijd bij Gendringen 7. Op zondag 11 mei om 09.30 uur wordt er afgetrapt.

Zondag 18 mei:
De mannen van Zondag 4 maken een doldwaas competitie-einde mee. Het weekend van 4 mei is men vrij, maar de beide weekenden daarna spelen ze tegen de directe concurrenten, AD’69 2 en FC Trias 3. Het zou zomaar kunnen dat ze in de laatste thuiswedstrijd tegen FC Trias de kampioensvlag kunnen hijsen na wat in eerste instantie een teleurstellend seizoen leek te worden. Noteer alvast in uw agenda: zondag 18 mei 09.30 uur FC Winterswijk 4 - FC Trias 3 op Jaspers.
Zondag Mannen 12 heeft een onwaarschijnlijk goed doelsaldo maar moet op dit moment wel Erix 3 boven zich dulden. Pikant is dat de nummer 3 op de ranglijst, FC Winterswijk 13, de laatste wedstrijd thuis speelt tegen ditzelfde Erix. De mannen van het dertiende kunnen het twaalfde helpen door die wedstrijd te winnen en daarmee Zondag Mannen 12 de titel te gunnen. Wat een stunt zou dat zijn. Aanvang: zondag 18 mei 11.45 FC Winterswijk 13 (Zo) - Erix 3. Zondag Mannen 12 speelt die dag zelf al om 09.15 uit bij FC Trias 8 en zal na die wedstrijd dan ook waarschijnlijk met gierende banden terugrijden om het verloop van bovenstaande wedstrijd te kunnen volgen en het dertiende aan te moedigen.

Deel dit bericht