04-11
Verbeterpunt videoanalyse
Afbeelding: videoanalyse

De kwalificering door NMC Bright/KNVB van onze jeugdopleiding leverde enkele verbeterpunten op. Eén daarvan is het gebruik van Videoanalyse. Een trainer kan nl. perfect videoanalyse inzetten om een speler of team beter te laten presteren.

FC Winterswijk heeft daarom geïnvesteerd in een geavanceerd voetbal video analysesysteem. Bij de jeugd gebruiken we de videoanalyse op dit moment al bij de selectieteams vanaf JO13.

De trainer geeft vooraf aan wat of wie hij wil analyseren. De Video-analist begint met behulp van een tablet met het goed annoteren ( taggen) van een live wedstrijd. Vervolgens kan de videoanalist dan heel eenvoudig samen met- of voor een selectietrainer een analyse maken van bijv. een speler, een hele linie, alle corners, alle opbouw, alle omschakelmomenten van aanval naar verdediging en omgekeerd, etc.  Deze acties in de wedstrijd worden dan getagd.

Voor videoanalyse zoeken we overigens nog vrijwilligers. Verstand en interesse in voetbal is uiteraard vereist. Als daarnaast werken met computers je hobby is dan is dat handig. Dus als je ambitie hebt iets nieuws in de voetballerij te doen kun je op dit vlak wellicht ook carrière maken in het voetbal. Wil je onderdeel zijn van een prachtig functionerende jeugdopleiding en wat bij ons komen doen stuur dan een mailtje naar jeugdzaken@fcwinterswijk.nl. of loop gewoon op maandag tot donderdag tussen 16:00 en 20:00 even binnen in onze trainerskamer (zaterdags is dat het wedstrijdsecretariaat) en vraag naar Bianca of Gé.

Deel dit bericht