06-10
Week van de scheidsrechter
Afbeelding: 2014-10-04 Scheidsrechters

De week van 4 tot en met 12 oktober is door de KNVB uitgeroepen als: WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER.

Een uitstekend initiatief in deze toch wel lastige tijd bij een vereniging. Het is immer een strijd om alle functies voldoende bemand te krijgen. Dat zal u niets verbazen. Ik kan u overigens verheugd mededelen dat we bij FC Winterswijk overall niet mogen klagen wat de invulling betreft, zeer zeker ook dankzij de actieve coördinator in deze Wim Geessink. Helemaal lastig is om voldoende scheidsrechters te vinden alhoewel we dit onderdeel bij de pupillen-afdeling al enkele seizoenen perfect hebben draaien. Een compliment waard! Helaas is dit bij de junioren al enkele seizoenen het zorgenkind. Dus……..meld u aan bij het jeugdbestuur, indien u daarvoor de kwaliteit bezit! Wacht niet te lang hoor……….van uitstel komt …..

Ook wij als FC Winterswijk hebben afgelopen zaterdag 4 oktober kort aandacht geschonken aan de week van de scheidsrechter. Na afloop van de wedstrijdjes van 08.30 uur is er een foto gemaakt van de scheidsrechter met beide aanvoerders. In te sturen naar de KNVB…..en maar hopen op een mooie prijs!!! Hierboven een foto van een deel van de groep actieve scheidsrechters binnen onze vereniging, gemaakt op 4 oktober 2014.

Ik wil overigens een compliment maken aan de leiding van FC Eibergen MD1D. Ook bij hen was er aandacht voor het initiatief van de KNVB. Ik, als scheidsrechter, kreeg na de wedstrijd een attentie uitgereikt. Erg leuk en attent! Nogmaals dank aan de leiding!

Zonder de andere scheidsrechters tekort te doen wil ik namens de pupillenafdeling bijzondere dank uitbrengen voor de familie Antonisse………op zaterdag 4 oktober waren de kids Melle en Ids actief als scheidsrechter, maar ook pa Victor sprong nog als scheidsrechter bij toen er nood aan de man was.  Met z’n drieën actief!! Een groot compliment heren!!!! Jullie zijn een voorbeeld voor vele leden, met name voor vele van de senioren.

De organisatie bij de pupillen qua scheidsrechterszaken is vanaf dit seizoen in handen van Bryan van Leeuwen en (de nieuwkomer) Sytse ter Avest. Dat zijn 2 jonge knapen die voor de gehele planning wekelijks (uiteraard) gebruik maken van de sociale media (Facebook). Wekelijks staan er gemiddeld zo’n 15 scheidsrechters in de ochtenduren op ’t veld dankzij voornoemde knapen. Ik zelf ben daarbij als een soort “mentor” actief en dat is erg leuk om te doen. Gewoonweg: Klasse!!

Jeugdscheidsrechter Ron Even

Klik hier voor een promotiefilmpje van de KNVB vanwege de week van de scheidsrechter.

Deel dit bericht