10-06
13 juni infoavond over aanpak nieuw Hoofd Opleidingen Wim van Zeist
Afbeelding: Wim van Zeist

Wil je als club het niveau van je voetballers omhoog brengen, dan zal je er als club voor moeten zorgen dat deze voetballers in de jeugd een goede basistechniek aangereikt krijgen. Bij FC Winterswijk worden die mogelijkheden vanaf het nieuwe seizoen nog beter benut. De in Barchem woonachtige techniektrainer Wim van Zeist wordt namelijk Hoofd Opleidingen Onderbouw per seizoen 2014-2015. Van Zeist was bij De Graafschap zo'n twintig jaar in dienst als jeugd-, techniek- en assistent-trainer. Na de degradatie uit de eredivisie in mei 2012 moest hij om bedrijfseconomische redenen vertrekken.

Bestuurslid VoetbalTechnische Zaken Heino ter Haar is in zijn nopjes. "Toen zich de gelegenheid voordeed om een enthousiaste en ervaren trainer als Wim van Zeist binnen te halen, hebben wij actie ondernomen. Wim is een zeer, zeer welkome aanvulling voor onze technische staf."

Alle E- en F-trainers kunnen middels een “train de trainer”-programma gaan beschikken over Wim’s oefenstof waarin ze functionele technieken kunnen uitdragen. Hierdoor krijgen pupillen de kans met techniektrainer Wim van Zeist de Wiel Coerver-methode onder de knie te krijgen.

Wim van Zeist is een voetbaldier in hart en nieren. Zijn doel is het bijbrengen van functionele technieken aan de (jeugd)spelers op Sportpark Jaspers. Niet kappen en draaien om het kappen en draaien, maar technieken aanleren en vervolgens toepassen in allerlei voetbalsituaties. Van Zeist is in het bezit van TC1, was zoals gezegd bijna 20 jaar in dienst van De Graafschap en een autoriteit op het gebied van techniektraining. Hij heeft gerenommeerde spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Siem en Luuk de Jong, Martijn Meerdink en Berry Powell techniektrainingen gegeven. Wim van Zeist is gespecialiseerd in de Wiel Coerver techniektrainingsmethode. Voor onze pupillen is dit een unieke kans om nog meer balvaardigheid te leren.

Voor iedere (aankomende) trainer die meer wil weten over de oefenstof en aanpak van Wim van Zeist is er een presentatie aan trainers, leiders en betrokkenen van de E- en F-jeugd op vrijdag 13 juni van 19.00 - 20.00 uur.
De man, die leeft voor het voetbal, vertelt die avond over zijn werkwijze en visie op functionele techniektraining.
Opgeven kan bij Gé Boeijink (g.boeyink@planet.nl).
Ook ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom op de Sportpark Jaspers.

Deel dit bericht