17-06
20e editie Skopein Toernooi zeer geslaagd
Afbeelding: fcwinterswijk_jeugd

Onder  warme weersomstandigheden is op  zaterdag 10 juni  j.l.  alweer voor de  20e keer het Skopein JO9-JO11 toernooi gespeeld, op de prachtige kunstgrasvelden  (Hoofdveld, veld 4) en het natuurgrasveld  5 van ons sportcomplex  “Jaspers”.

Naast FC Winterswijk namen de volgende gerenommeerde verenigingen aan het toernooi deel:

  • Bon. Boys (Haaksbergen),
  • DVC ‘26, (Didam),
  • Rohda (Raalte),
  • Sv Groen Wit  (Apeldoorn),
  • Sv Orion (Nijmegen).

De opzet was gelijk de vorige jaargangen, van de lichtingen JO11 en JO9 streden 2 teams tegen elkaar. Alle  verenigingen speelden met de teams JO9-1, JO9-2, JO11-1 en de JO11-2  in een poule.
De winnaar van het toernooi is de VERENIGING met het hoogste aantal punten.

Dankzij de vele vrijwilligers draaide het toernooi weer op volle toeren en de aanwezigen konden genieten van goed voetbal onder leiding van prima scheidsrechters. Door alle teams werd met volle overgave gestreden.

Om  15.20 uur werden onder grote belangstelling de prijzen uitgereikt. De teams van FC Winterswijk kwamen er helaas deze jaargang niet aan te pas.
Uiteindelijk bleek Rohda Raalte de terechte en grote winnaar, door in 2 poules als eerste te eindigen en ging met de grote wisselbeker aan de haal. De bijbehorende medailles werden door alle spelertjes van de 4 teams van Rohda onder groot gejuich in ontvangst genomen. 

De EINDRANGSCHIKKING (5 wedstrijden per team = 20 wedstrijden per vereniging) was als volgt:

1

Rohda Raalte

48 punten

2

Sv Groen Wit

41 punten

3

Sv Orion

35 punten

4

DVC ‘26

26 punten

5

Bon. Boys

19 punten

6

FC Winterswijk

  5 punten

Winnaars per poule (5 wedstrijden per team ):

JO9-1

Rohda Raalte

12 punten

JO9-2

Sv Orion

15 punten

JO11-1

Rohda Raalte

15 punten

JO11-2

Sv Groen Wit

15 punten

Op zo’n toernooi is het gedrag van de spelertjes, maar ook van de ouders, altijd van groot belang. Er kon dan ook gesproken worden van een sportief verloop van de wedstrijden en een voorbeeldig gedrag van de toeschouwers.
De inzet van de vele vrijwilligers maakte dit toernooi weer tot een zeer geslaagde voetbaldag en zij worden nogmaals, evenals de sponsor, het SERVICE THEATER SKOPEIN, bedankt voor hun bijdrage.
De scheidsrechters lieten de wedstrijden vlotjes verlopen, de samenwerking met het kantine- en het EHBO-personeel verliep, zoals altijd, weer vlekkeloos.
De gehele accommodatie, maar zeker ook de kunstgras- en natuurgrasvelden, werden door menigeen geroemd, al met al prima condities, die vragen om een volgende editie.

Namens de organisatie van het FC Winterswijk Skopein JO9-JO11 toernooi.

Deel dit bericht