25-05
21e FC Winterswijk Skopein toernooi op zaterdag 15 juni
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Het 21e FC Winterswijk Skopein toernooi alweer, voor de JO9 en JO11 jeugd, wordt gehouden op zaterdag 15 juni 2024.

Ook deze jaargang is er weer voor gekozen om de JO11-1 / JO11-2 en de JO9-1 / JO9-2 te laten deelnemen van een 6-tal verenigingen. Bij de JO9 wordt er gespeeld volgens de KNVB regels , op veld afmetingen, waar de teams ook in de competitie op spelen, tw een kwart veld, terwijl de JO11 op een half veld speelt.

Vanaf de start van het Skopein toernooi (voorheen E-toernooi) in 2001 is gekozen voor deze speciale toernooivorm. Het toernooi bleek naast een groot succes ook een hele spannende formule te zijn.

Uiteraard probeert elk team in zijn poule als eerste te eindigen, maar de winnaar is uiteindelijk de vereniging, met de meeste punten. Vaak moet de laatste speelronde de beslissing brengen, welke vereniging de wisselbeker voor een jaar in zijn bezit krijgt. Dat het toernooi in een behoefte voorziet, blijkt wel uit het gegeven, dat enkele verenigingen al meer dan 10 jaar deelnemen en zich ook dit jaar weer spontaan aangemeld hebben.

FC Winterswijk zal als gastheer de volgende verenigingen begroeten :

· sv Orion, Nijmegen

· sv Groen Wit ‘62, Apeldoorn

· Quick ’20, Oldenzaal

· Bon. Boys, Haaksbergen (winnaar 2016 en 2018)

· Rohda, Raalte (winnaar 2012, 2013, 2017 en 2023)

· FC Winterswijk ( Winnaar 2014 )

De uitslag van 2023 was:

1. Rohda Raalte 48 punten

2. Groen Wit ‘62 41 punten

3. Orion 35 punten

4. DVC ‘26 26 punten

5. Bon. Boys 19 punten

6. FC Winterswijk 5 punten

Alle deelnemende verenigingen hebben een prima jeugdopleiding en er zal weer genoeg kwaliteit op de velden staan om een goed toernooi te houden. Daarbij speelt iedereen tegen tegenstanders, waar in competitieverband zo min mogelijk tegen gevoetbald is. We zijn trots op de deelname van de verenigingen uit Nijmegen, Apeldoorn, Oldenzaal, Raalte en Haaksbergen. Een mooi en gemêleerd gezelschap uit Overijssel en Gelderland. Het is dus ook een prima moment om te bekijken, waar je als vereniging staat.

Ook dit jaar bedanken we op voorhand het Servicetheater Skopein, als de hoofdsponsor van het toernooi. Maar natuurlijk ook alle vrijwilligers, die het toernooi mogelijk maken, incl. de (jeugd) scheidsrechters, die zorg dragen voor de leiding van de wedstrijden. Iedereen is er klaar voor en we zijn ervan overtuigd, dat het voor een ieder weer een hele mooie voetbal-dag gaat worden.

Alle betrokkenen alvast een prettige en sportieve voetbaldag toegewenst.

Namens de organisatie van het Skopein toernooi

Deel dit bericht