11-01
Beyoncé op Jaspers!
Afbeelding: Winnaars NJT 2017
De winnaars van het nieuwjaarstoernooi 2017

Als de mannen van trainer Wilco Geerts de rest van het seizoen maar de helft zo goed presenteren als superster Beyoncé afgelopen zondag deed, komt het met de prestaties helemaal goed.

De jaarlijkse nieuwjaarsactiviteiten van FC Winterswijk zijn weer succesvol verlopen. Met ruim 150 deelnemers was het nieuwjaarstoernooi 's-morgens wederom zeer goed bezet. Door de sneeuw, die in de nacht van vrijdag op zaterdag "Sportpark Jaspers" in winterse sferen hulde, werd ouderwets gevoetbald op gras. De deelnemers konden na het toernooi genieten van een overheerlijke soep en het wachten was op voorzitter te Kolste, die in zijn nieuwjaarstoespraak refereerde aan vorig jaar maar ook vooruit keek naar het nieuwe seizoen waarin John Gielink de scepter van Wilco Geerts over gaat nemen. De jubilarissen werden op passende wijze in het zonnetje gezet en ook de topverkopers van de grote clubactie werden beloond voor hun inzet. Het besteedbare bedrag van de geld genererende acties wordt besteed aan een camerasysteem in de breedste zin van het woord en na alle positieve woorden van voorzitter te Kolste kon de volle kantine zich op gaan maken voor de traditionele playbackshow. Met een bizar goed optreden werd het nummer Single Ladies van Beyoncé de terechte jury-winnaar. Het publiek koos de kleine Pim Bongers, met het nummer Leef van Dré Hazes Jr., als winnaar. Hij treedt hiermee in de voetsporen van papa Gert en zal volgend jaar met scheidend trainer Wilco Geerts wederom van de partij zijn.
De echte winnaar was natuurlijk weer het publiek dat een aantal prachtige acts voorgeschoteld kreeg. De echte helden zijn niet alleen de winnaars van de playbackshow maar natuurlijk alle deelnemers. Zonder een René Migchelbrink, Wilco Geerts, Gert Bongers, Heino ter Haar, Yu Ming Ling, Mathijs te Loo, Cornelis Corbet, de juryleden, het licht en geluid van Soundsolution, DJ Martijn Koedam en natuurlijk presentator Peter Stortelers is er geen playbackshow mogelijk. Verder draait deze dag op de vele vrijwilligers en alle medewerkers achter de bar, die tot laat in de avond nog in de weer waren om het hongerige en dorstige publiek van een hapje en een drankje te voorzien.
De laatste jaren hebben wel aangetoond dat de nieuwjaarsactiviteiten op Jaspers een breed publiek trekken. Jong en oud vermaken zich kostelijk deze dag. Volgend jaar belooft het allemaal nog iets grootser te worden omdat de organisatie van deze dag haar 4e lustrum in gaat. De playbackshow van deze 20e editie zal dan in het teken staan van "het beste uit 10 jaar Harmonie en de Storm", een ode aan de grote finale die helaas vorig jaar geen doorgang meer kon vinden.
Voor iedereen die er bij was, maar vooral die mensen die dit jaar niet aanwezig konden zijn: tot volgend jaar, zondag 7 januari 2018.

Namens de organisatie :
Frank, Maarten, Bryan en Guido

Deel dit bericht