12-06
Bon boys winnaar Skopein E-toernooi
Afbeelding: 20160528SkopeinEtoernooi2016

Onder  ideale weersomstandigheden werd zaterdag 28 mei  j.l. voor de  15e keer in successie het  FC Winterswijk E- toernooi gespeeld, op de prachtige kunstgras- (Hoofdveld en “Bink en Bibi” veld) en natuurgrasvelden ( 5 en 6 ) van “Jaspers”.

Naast FC Winterswijk namen de volgende gerenommeerde verenigingen aan het toernooi deel:

Bon. Boys (Haaksbergen)
NEO (Borne)
Rohda Raalte
Quick’20 (Oldenzaal)
FC Zutphen


De opzet was ongewijzigd ten opzichte van de vorige jaargangen, alle  verenigingen speelden met de teams E1, E2, E3 en E4 in een poule. De winnaar van het toernooi is de VERENIGING met het hoogste aantal punten.

Dankzij de vele vrijwilligers draaide het toernooi weer op volle toeren en konden de aanwezigen genieten van prachtig voetbal  onder leiding van prima (jeugd)scheidsrechters.
Het bleef tot de laatste speelronden spannend en door alle teams werd met volle overgave gestreden.

De voorzitter van de jeugdcommissie, Bert Grevers, reikte om 15.30 uur, onder grote belangstelling de prijzen uit.

De WISSELBEKER en de bijbehorende medailles gingen dit keer naar Bon. Boys uit Haaksbergen, die in de laatste ronde de beslissing wist te forceren. Lange tijd leken FC Zutphen en FC Winterswijk voor de koppositie te gaan, echter, beide verenigingen lieten teveel punten liggen in de laatste rondes. Opvallend was, dat zowel Bon. Boys en NEO de laatste rondes zich duidelijk de sterkste toonden. Quick ’20 viel deze jaargang behoorlijk uit de toon.

De EINDRANGSCHIKKING was als volgt:

Bon. Boys 38 punten
FC Zutphen 36 punten
NEO 32 punten
FC Winterswijk 31 punten
Rohda 28 punten
Quick ‘20 9 punten


Bij deze gaan de felicitaties uit naar de terechte winnaar: Bon Boys, dat de vorige jaargang reeds met een 2e plaats een prima debuut maakte.

De  inzet van de vele vrijwilligers maakte dit toernooi tot een zeer geslaagde voetbaldag en zij worden nogmaals, evenals de nieuwe sponsor het SERVICE THEATER SKOPEIN , bedankt voor hun bijdrage. De samenwerking met het kantinepersoneel verliep, zoals altijd, weer vlekkeloos.

De gehele accommodatie, maar zeker ook de kunstgras- en natuurgrasvelden werden door menigeen geroemd, al met al, prima condities, die vragen om een  volgende editie.

De volgende editie in 2017 staat alweer heel voorzichtig genoteerd.Tevens zal nog een fotoreportage van het E-Skopein toernooi  op de Facebook geplaatst worden.

Namens de organisatie van het FC Winterswijk E- Skopein toernooi.

Deel dit bericht