17-05
Corona update vanuit het bestuur
Afbeelding: affiche update_covid_19

[laatste update 17-5-2021]

De recente persconferentie van 11 mei inzake de ingestelde coronamaatregelen (stap 2 van het openningsplan) biedt ons vanaf 19 mei de ruimte trainingsmogelijkheden voor spelers vanaf 27 jaar c.q. het spelen van onderlinge wedstrijden verder te verruimen.

Trainen voor spelers vanaf 27 jaar
Spelers vanaf 27 jaar kunnen vanaf 19 mei buiten weer in groepsverband trainen, helaas nog wel steeds op 1,5 meter afstand tot elkaar. De trainers/leiders van de seniorenteams hebben een protocol ontvangen met afspraken en voorwaarden om op een verantwoorde wijze te kunnen blijven trainen.

Opening terrassen op sportlocaties
De terrassen op sportlocaties mogen vanaf 19 mei weer open, tussen 06.00 en 20.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen, zoals maximaal vijftig personen per terras en maximaal twee personen aan tafel op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat. Ook geldt er een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Gezien al deze beperkingen en de beperkte openingstijden blijft vooralsnog ons terras gesloten!

Aanpassing trainingstijden
Door het beeindigen van de avondklok verlopen de trainingstijden weer zoveel als mogelijk volgens het normale schema.

Groepstrainingen tm 26 jaar
Zoals al bekend zijn groepstrainingen al weer mogelijk voor alle spelers t/m 26 jaar.

Onderlinge wedstrijden 
Eventuele onderlinge wedstrijden van spelers t/m 26 jaar zijn mogelijk. Tijdens de wedstrijd mogen alleen de betreffende spelers en teambegeleiding aanwezig zijn en toeschouwers zijn hierbij dus niet toegestaan. De verantwoordelijkheid voor de handhaving hiervan ligt bij de betreffende teams en eventuele boetes bij overtredingen zullen dan ook op die teams worden verhaald. 

Wij houden hoop dat op redelijk korte termijn bij stap 3 van het openingsplan (als de coronasituatie het toelaat) eind mei de mogelijkheden voor het buitensporten verder worden verruimd. Wellicht dat wij dan alsnog tot de zomervakantie voetbalwedstrijden kunnen gaan organiseren in welke opzet dan ook, hiervoor refereren we ook naar onze online boodschap.

Uiteraard houden wij jullie van die ontwikkelingen op de hoogte!


KLIK HIER naar alle actuele coronamaatregelen:

 

Blijf gezond!

Het bestuur van FC Winterswijk

Deel dit bericht