23-04
Dankjewel van stagiair Gemeente Winterswijk
1753

Hallo,
ik  ben Pieter Holkenborg, loop stage bij de Gemeente Winterswijk en doe de ‘hoveniersopleiding’ op het AOC-Oost te Doetinchem. Als eindopdracht moest ik een groot project begeleiden waarbij het ‘aansturen’ van medewerkers centraal stond. Naast het aansturen waren tevens het bedenken, uitwerken (bijv. beplantingsplan, offertes en calculaties) en uitvoeren van het plan (tijdsplanning en nacalculatie) onderdeel van het geheel.

Aangezien de Gemeente Winterswijk alle nieuwe projecten uitbesteedt aan hoveniersbedrijven werd dit toch een lastige opdracht. In overleg met Jan Legtenberg (projectbegeleider van de ‘groene gedeeltes’) is besloten dat de groenaanplant van FC Winterswijk die nog ingeplant moesten worden een prima studieproject zouden kunnen zijn. Omdat was afgesproken dat de groenaanleg vooral m.b.v. vrijwilligers uitgevoerd zou worden was dit natuurlijk een uitgelezen kans voor mij om dit samen met hen aan te leggen. Omdat gewerkt zou worden met vrijwilligers van FC Winterswijk heb ik vooraf contact gehad met Michel Frenken. Volgens de voorinschrijvingen was de verwachte opkomst matig, maar Michel verwachtte per dag gemiddeld 8 tot 10 vrijwilligers. Hij wist mij ook te vertellen dat er een sponsor gevonden was genaamd ‘Wenninkhof’ die zou helpen met het begeleiden van grotere groepen. In de praktijk bleek er echter dagelijks een grote opkomst van vrijwilligers.

Nu de aanleg is afgerond wil ik alle vrijwilligers en hoveniersbedrijf Wenninkhof bedanken voor de tijd die zij hebben vrij gemaakt om te helpen bij de aanleg van het groen. Ik hoop dat alle clubleden in de toekomst nog veel zullen genieten van de nieuwe aanplant.

Bedankt!
Pieter Holkenborg

(de uitslag van zijn stageopdracht wordt op 7 mei bekend voor de heer Holkenborg, red.)

Deel dit bericht