09-09
De Zwaluwen Jeugd Actie
Afbeelding: zwaluwenactie

De zwaluwen jeugd actie zaterdag 16 september bij FC Winterswijk
Anders dan voorgaande jaren start de voetbalcompetitie voor amateurs dit jaar pas eind september. Voorafgaand worden de eerste ronden van het bekerprogramma gespeeld. De jeugd speelt dan voor de Zwaluwen Jeugd Beker en komt daarmee in actie voor de Zwaluwen Jeugd Actie:Ruim 400.000 jongeren voetballen komend seizoen voor hun leeftijdgenoten met een beperking.

Ook anders dan voorgaande jaren, doet de Zwaluwen Jeugd Actie samen met de KNVB een oproep aan de senioren om ook in actie te komen voor alle vormen van passend voetbal.Het passend voetbal via de KNVB heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Denk onder andere aan G-voetbal, Amputatievoetbal, Dovenvoetbal, Framevoetbal en Blindenvoetbal.

De opbrengst
Met de opbrengst van de actie kan de stichting de participatie van jongeren& volwassenen met een beperking bij de voetbalvereniging verbeteren. Het grootste gedeelte van de opbrengst wordt besteed aan subsidies voor het toegankelijk maken van voetbalclubs voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Daarnaast zijn er dit seizoen twee specifieke projecten:
Het Amputatievoetbal - de Stichting heeft o.a. een indrukwekkende promotiefilm laten maken voor revalidatiecentra en ziekenhuizen. Mooie beelden die een toekomstperspectief bieden aan deze doelgroep.
Het EK CP Voetbal - De Zwaluwen Jeugd Actie is volgende zomer maatschappelijk partner van het EK CP voetbal dat in Nederland wordt gespeeld.

Tot slot doneert de Zwaluwen Jeugd Actie traditiegetrouw aan spieronderzoek via het Prinses Beatrix Fonds en Spieren voor Spieren.
Op zaterdag 16 september zal FC Winterswijk zullen de bekerwedstrijden in het teken staan voor Zwaluwen Jeugd Actie.
Dit jaar is FC Winterswijk  voor district Oost van de KNVB  de gastheer voor de Zwaluwen Jeugd Actie.
Omstreeks  9:45 is er kort een officieel moment om de aandacht te vestigen op deze speciale actie en de besteding hiervan.
De gehele dag zullen vrijwilligers van de Zwaluwen Jeugd Actie bij FC Winterswijk aanwezig zijn om de nodige info te verstreken.

Ook zal deze dag er extra aandacht zijn voor het G team van FC winterswijk de jeugd  zwaluwen actie staat immers bekend om het promoten en ondersteunen  van o.a. het G voetbal. We gaan als FC Winterswijk kijken of we nog een financieel bijdrage kunnen krijgen voor het internationale toernooi voor het G voetbal dat in 2018 zal plaats vinden bij FC Winterswijk.

Het G team van FC  Winterswijk speelt zaterdag 16 september een thuiswedstrijd om 13:30 uur tegen Doetinchem G1G.
Er zullen zaterdag 16 september diverse collectebussen staan waar een ieder een donatie in kan doen.
Laten met z’n allen een steentje bijdrage aan deze mooie actie !!!

Deel dit bericht