23-01
Douches en lampen op tijd uit, deuren dicht
Afbeelding: Sportaccommodatie-Jaspers-Winterswijk1

FC Winterswijk probeert op een duurzame manier gebruik te maken van onze fossiele brandstoffen. Dit doen we door gebruik te maken van een duurzaam gebouw, efficiënt opwekken van energie, LED verlichting en in de toekomst moeten we dit verder door ontwikkelen. 
Echter kan iedereen een bijdrage leveren aan een duurzame club. En dit draagt ook direct bij aan een voorspelbare clubkas. 

Kort douchen:
Ondanks dat wij douches hebben met timers is lang douchen nog heel normaal. Daarom verzoek om eens korter te douchen. Vooral verminderen van gasverbruik draagt bij aan kostenverlaging. Zie je bijvoorbeeld een deur open staan, doe hem dan even dicht, ook al zit de deur op een haakje.

Lampen uit:
Gelukkig blijft het ‘s avonds weer langer licht, echter willen wij erop attenderen dat op de velden 1, 2 en 3 de lampen na de training onnodig aan blijven. Dit kost veel energie en dus geld. Verzoek om met elkaar te zorgen voor het uitschakelen van de verlichting. Zowel op de velden als wanneer je een ruimte verlaat. 

Deuren dicht:
Verwarmen van ons clubgebouw kost veel energie. Mogelijk heb je het al gemerkt, maar ook wij hebben de verwarming al minstens 1 graad lager gezet. De regelingen voor het verwarmen zijn aangepast naar het huidige gebruik en bezetting van het gebouw. 
Waar iedereen aan bij kan dragen is het zoveel mogelijk dicht houden van alle buitendeuren. Dit zijn zowel de deuren op de begane grond naar buiten als de deuren op de verdieping vanuit de kantine naar het dakterras en de gallerij.

Deze kleine maatregelen en de hulp van iedereen moet ervoor zorgen wij geen grote tegenvallers krijgen. Samen met Stichting Sportpark Jaspers houden wij het verbruik goed in de gaten, waar we kunnen besparen zullen we dat zeker doen. 

Dat verwachten wij ook van onze leden en gebruikers van de accommodatie. 

Bedankt voor jullie medewerking. Heb je nog andere suggesties of ideeën, mail naar ruutbeijers@fcwinterswijk.nl

Met vriendelijke groet,

namens Bestuur FC Winterswijk 
Ruut Beijers

Deel dit bericht