26-06
Dundee United tegen FC Winterswijk 1 (zon)
2802

Het vlaggenschip van FC Winterswijk, Zondag Mannen 1, neemt het op vrijdag 18 juli op Sportpark Jaspers op tegen Dundee United.
Die ploeg eindigde dit seizoen in de Schotse Premiership op een zeer verdienstelijke vierde plaats en bereikte bovendien de finale van de FA Cup.

Dundee United komt die vrijdag aan in Nederland en bivakkeert 6 dagen bij Hotel De Frerikshof om van daaruit te trainen op de velden bij buurman FC Winterswijk. Dundee United-manager Jackie McNamara kan beschikken over behoorlijk wat internationals, onder wie Radoslaw Cierzniak (Polen), Gary Mackay-Steven, Andrew Robertson, Mark Wilson (Schotland), Morgaro Gomis (Senegal) en stormram Nadir Çiftçi. Dat is een Nederlandse spits die onder meer voor ADO Den Haag en NAC Breda uitkwam en in Schotland afgelopen seizoen furore maakte door 11 goals en 9 assists te produceren.

"Vriendschappelijke wedstrijden bestaan in landen zoals Schotland eigenlijk niet. Daar gaan ze altijd, wat de inzet van een partij ook is, volle bak", zegt teammanager Gert Bongers. "En daarom is het zo leuk dat wij Dundee United mogen ontvangen. Voor de fans wordt het ongetwijfeld een heerlijke pot om te zien."

Het aanvangstijdstip van de vriendschappelijke wedstrijd FC Winterswijk - Dundee United op 18 juli is 19.30 uur.

FC Utrecht neemt het vervolgens op zondag 20 juli, aansluitend op haar jaarlijkse Open Dag, in Stadion Galgenwaard in Utrecht op tegen Dundee United.
NAC Breda is diezelfde week de volgende tegenstander van de Schotten. Die wedstrijd wordt afgewerkt in Sint Willebrord op dinsdag 22 juli.

Deel dit bericht