09-04
F1 bereikt finale Graafschap Pincvision Tournament
Afbeelding: 2015-04-06 F1 Pincvision 1

De F1 heeft afgelopen maandag deelgenomen aan een toernooi dat was georganiseerd door De Graafschap. Verspreid over paaszondag en paasmaandag namen 41 F1-teams deel aan dit toernooi. Op het spel stond een plek in de finale tussen de winnaar van zondag en de winnaar van maandag. Deze finale wordt gespeeld in het stadion van De Graafschap, De Vijverberg.

In de poule werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen ’t Peeske. Op het hobbelige veld was het wel even wennen voor de jongens. Daardoor werd het een rommelige wedstrijd maar met veel strijd en passie gingen we op zoek naar de winst. Een terugspeelbal die vervelend opstuiterde leverde echter een tegendoelpunt op, waardoor we in de resterende tijd in ieder geval nog gelijk moesten maken, om niet helemaal in de problemen te komen. Gelukkig maakte Robbert nog de 1-1, maar verder dan dat kwamen we niet meer.

De tweede wedstrijd tegen Zeddam ging al een stuk beter, hoewel de tegenstand erg matig was. In een kwartier tijd werden 6 doelpunten gemaakt: 6-0 voor ons.

De laatste wedstrijd tegen Eerbeekse Boys, ook een hoofdklasser, ging het erom. Zij hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen en hadden al zes punten. Wij moesten dus winnen om verder te komen in het toernooi. In een wedstrijd waarin wij een enorme wil om te winnen toonden, gaven we geen kans weg en uit een van de vele aanvallen van ons, maakten wij de 1-0. Daardoor gingen wij als winnaar van de poule door naar de kwartfinale.

In de kwartfinale speelden we tegen Concordia Wehl, koploper in de 1e klasse zonder puntverlies. De spanning was inmiddels erg opgelopen bij de jongens, waardoor het voetbal wel wat te wensen overliet, maar de inzet was zoals altijd weer enorm. Uiteindelijk werd met 0-0 gelijk gespeeld en moesten penalty’s de beslissing brengen. Omdat Denzel er een stopte en wij alle penalty’s maakten, was de halve finale een feit.

Hierin speelden wij opnieuw tegen Eerbeekse Boys, dat als beste tweede uit de poulefase toch nog verder was gekomen. In deze wedstrijd waren we zeer geconcentreerd. De verdediging met Denzel op doel en Nils, Quintin en Robbert ervoor, was niet te passeren. Zij gaven geen kans weg. Voorin speelden Justus, Denny, Lenn en Tycho een prima wedstrijd. Uit een van de vele aanvallen maakten wij de 1-0 en vlak voor tijd kregen wij een penalty die Denny er strak inschoot: 2-0. Op naar de dagfinale dus.

In de finale speelde we tegen VIOD, dat gedurende het toernooi een prima indruk had achtergelaten en in de halve finale AZSV had uitgeschakeld. Helaas konden we het prima spel van de halve finale niet voortzetten. Of het nu aan de finaledruk of het aantal wedstrijden lag, het lukte ons niet om zo te domineren als in de vorige wedstrijd. Maar omdat ook VIOD aan het eind van zijn krachten was, werd het vooral een wedstrijd op het middenveld, waarbij beide ploegen kleine kansjes kregen. Uitslag 0-0 en opnieuw penalty’s. Dat de spanning nu wel erg hoog opliep, was wel te merken. Beide teams misten uit de eerste vier penalty’s twee keer: 2-2. Daarna miste VIOD opnieuw en mocht Justus de laatste nemen. Met een enorm verbeten gezicht schoot hij de bal perfect onder in de hoek en was het feest. De finale op de Vijverberg was bereikt.

Deze finale wordt gespeeld op 18 april als voorwedstrijd voor De Graafschap - FC Den Bosch. In de finale verdedigen we de titel die vorig jaar werd behaald tegen niemand minder dan FC Trias, dat op zondag als dagwinnaar uit de bus was gekomen. Prachtig toch!

2015-04-06 F1 Pincvision 2
2015-04-06 F1 Pincvision 3
2015-04-06 F1 Pincvision 4
Deel dit bericht