08-06
FC Winterswijk 1 (zon) promoveert naar de 1e klasse
Afbeelding: 20170608fcw1zon-promotie

Onze mannen van FC Winterswijk 1 (zon) hebben 2e Pinksterdag de wedstrijd tegen TVC '28 gelijk gespeeld en door de winst in de eerste wedstrijd (1-0) promoveren wij nu naar de 1e klasse! De Winterswijkse supporters, die in zeer grote getale naar Tubbergen waren gekomen met 3 bussen en vele auto’s, konden na afloop een feestje vieren.
TVC '28 moest in Tubbergen proberen de 1-0 nederlaag tegen Winterswijk weg te werken en begon redelijk voortvarend aan de wedstrijd. In de 5e minuut belandde een voorzet, die van richting werd veranderd, op de kruising.

Na 14 minuten kreeg de wedstrijd een bijzondere wending. Een speler van TVC '28 stopte een aanvallende actie van Yeftha Nyamsangya en kreeg hiervoor meteen de rode kaart. Een zware, maar moedige beslissing van de jonge scheidsrechter Nijdeken uit Amersfoort, om zo vroeg in de wedstrijd rood te geven. De wedstrijd was hiermee redelijk dood gemaakt. Ondanks één man minder kreeg TVC '28 in de 20e minuut een grote kans, maar deze inzet ging net voorlangs. Winterswijk kreeg in de 29e minuut een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar Yetha Nyamsangya stuitte op de goede doelman Hesselink van TVC '28.

Na de rust werd het spel rommeliger en zakte het spelbeeld tot een bedenkelijk niveau. FC Winterswijk verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien en TVC '28 probeerde met 10 man met lange ballen naar voren nog iets te forceren. In de 65e minuut leverde dit een kansje op voor TVC '28. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, tot in de 90e minuut onze keeper Niels Janssen uitgroeide tot de “man of the match”. Met een katachtige reflex sloeg hij een afgeslagen bal bij een corner uit zijn doel en redde daarmee onze mannen van de verlenging. De blessuretijd bleef verder zonder doelpunten.

Een smet op de wedstrijd was nog de rode kaart voor nog een speler van TVC '28 in de 94e minuut voor een slaande beweging naar Kay Redeker. Na het laatste fluitsignaal barstte een groot feest los op het veld en ook na thuiskomst op ons sportpark Jaspers duurde het feest nog tot in de late uurtjes!!

Deel dit bericht