04-05
FC Winterswijk D1 kampioen
1816

FC Winterswijk D1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de hoofdklasse O en promoveert daardoor naar de tweede divisie. De ploeg van de trainers Rob te Brummelhuis en Kees de Haas won tijdens de laatste competitieronde thuis met 6-1 van het Almelose PH en bleef zodoende naaste concurrent Excelsior '31 een punt voor. De Rijssense formatie versloeg in haar laatste competitieduel FC Trias met 5-3.

FC Winterswijk D1 had weinig moeite met het sportief tegenstand biedende PH. De thuisclub nam een 1-0 voorsprong door een goal van topscorer Hamza Abkadri, waarna Esteban Aalbers er 2-0 van maakte. Hamza Abkadri bepaalde vervolgens met twee goals de ruststand op 4-0. Na de pauze liet FC Winterswijk D1 de teugels wat vieren en wisten alleen Clinton Barleci en Hamza Abkadri namens de thuisclub het net te vinden. De gasten kwamen nog terug tot 6-1 door een benutte penalty. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Jop Nijman werd het team in de bloemetjes gezet en ontvingen spelers en begeleiders een medaille. De spelers vierden de titel door de kleedkamer te 'versieren' met confetti en muziek uit de door Joeri Lung meegebrachte geluidsinstallatie en de telefoon van Tom Lammers. Uiteraard trakteerde het bestuur in de kantine op patat. Maar daar bleef het niet bij. De ouders van Clinton Barleci nodigden spelers en begeleiders uit iets te gaan eten bij de McDonalds, hetgeen zeer op prijs werd gesteld. 's Avonds gingen een groot deel van de spelers, trainer Rob te Brummelhuis, Erik Toebes (vader van Bryan), Harald Jung (vader van Joeri) en Jeroen Fukkink (vader van Esteban) nog even op bezoek bij Stijn Veldkamp, die zaterdagmiddag terugkwam van vakantie en dus de kampioenswedstrijd had moeten missen. Tijdens dat bezoek kreeg ook Stijn zijn medaille.

Door de zege op PH eindigt FC Winterswijk op 59 van de maximale 66 punten. Het team verloor alleen van Sparta Enschede (5-2, op de tweede competitiedag) en speelde uit gelijk tegen Excelsior '31 (3-3), terwijl het in de thuiswedstrijd tegen De Tukkers niet verder kwam dan 1-1. Door het kampioenschap van de D1 beschikt FC Winterswijk volgend seizoen tenminste over een team dat op divisieniveau voetbalt. Dat worden er twee als de A1 zich handhaaft in de vierde divisie. Het team van trainer Martijn Meerdink moet via de nacompetitie het vege lijf zien te redden, hetgeen overigens ook geldt voor de B1 in de hoofdklasse.
Hoewel FC Winterswijk D1 afgelopen zaterdag dus haar laatste competitiewedstrijd speelde, is het seizoen voor het team nog niet afgelopen. De ploeg speelt woensdag 14 mei op eigen terrein in de halve finale van het bekertoernooi van het KNVB-district Oost om 18.30 uur thuis tegen FC Twente D2 Twello. De winnaar van die ontmoeting ontmoet zaterdag 24 op neutraal terrein PEC Zwolle of het Huissense Jonge Kracht. Met FC Twente D2 Hengelo ontmoet FC Winterswijk D1 haar derde tweede divisieteam De kersverse kampioen schakelde al eerder De Graafschap D2 en FC Twente D2 Hengelo uit.


Klik hier om alle foto's van de wedstrijd te bekijken.

Deel dit bericht