10-05
FC Winterswijk E3 kampioen
Afbeelding: E3-kampioen-small

Het seizoen van FC Winterwijk E3

Na een moeizame eerste seizoenshelft in de 2e klasse met leerzame wedstrijden zijn we in de tweede seizoenshelft gestart in de 3e  klasse.

In januari werd er eerst geoefend tegen FC Trias E4 welke ook in onze competitie zit. Met  goed verzorgd voetbal werd er met 7-2 gewonnen. Na deze wedstrijd was het zelfvertrouwen weer helemaal terug. In de daarop volgende weken hebben we getraind op goed positiespel.

Op 13 februari  is de start van de competitie tegen Vios E1. Het opgedane zelfvertrouwen en goed positiespel zorgen ervoor dat de eerste wedstrijd gewonnen wordt met 7-3. De daarop volgende weken blijven we winnen. Bij de uitwedstrijd tegen Longa '30 E4 beginnen we sterk maar weten geen kansen te creëren. Longa komt op een 1-0 voorsprong maar met veel strijd wordt uiteindelijk toch nog 1-1 gelijkspel behaald. Na 4 wedstrijden staan we samen met SC Meddo op een gedeelde eerst plek. SC Meddo is onze volgende tegenstander en ondanks dat een aantal jongens last heeft van spanning weten we ook deze wedstrijd te winnen. Op 3 wedstrijden voor het eind van de competitie spelen we tegen Varsseveld E2. Zij maken ook nog kans om kampioen te worden, daarvoor dienen ze wel van ons te winnen. Bij een gelijkspel zijn wij niet meer in te halen op de ranglijst. Aan beide zijden is de spanning voelbaar tijdens de wedstrijd, maar in een matige wedstrijd weten we toch met 0-1 te winnen en is het kampioenschap een feit! Er volgen nog een uitwedstrijd bij RKZVC en een thuiswedstrijd tegen DEO. Aan het einde van de wedstrijd tegen DEO  volgt de huldiging van de jongens, ze krijgen allemaal een mooi kampioensshirt en als afsluiting van deze leuke en spannende competitie gaan we samen met de jongens patat eten in de kantine.

We kijken er naar uit om op 28 mei  op ons eigen Skopein toernooi te spelen en er samen een leuke dag van te maken.

Deel dit bericht