13-04
FC Winterswijk F1 winnaar PincVision Cup
Afbeelding: 2016-04-02 F1 PincVision Cup

De F1 van FC Winterswijk heeft ook dit jaar weer deelgenomen aan het Pincvision F-toernooi, georganiseerd door De Graafschap. Het toernooi bestaat uit 2 dagen waar alle ploegen strijden voor een finale plek. Deze wordt gespeeld in het stadion van de Graafschap.

Op Eerste Paasdag was het eerste deel van het toernooi op het terrein van v.v. Doetinchem. De F1 was hier aanwezig en speelde zijn poulewedstrijden overtuigend waardoor plaatsing voor de halve finales een feit was.

Hierin werd gespeeld tegen Concordia Wehl F1 en deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 9-1 door onze jongens. In de finale was Eerbeekse Boys F1 de tegenstander. In de poulefase hadden wij deze wedstrijd gewonnen, maar dat ging niet heel makkelijk waardoor we de borst nat konden maken tegen deze fysiek sterke ploeg.

De finale stond bol van de spanning en de krachten waren bij beide ploegen aan het wegvloeien, waardoor het voetbal minder werd. Eindstand in de reguliere speeltijd was 0-0, waarna er penalty’s genomen moesten worden. Deze serie werd door FC Winterswijk gewonnen, waardoor deze dag als winnaar werd afgerond en een finaleplek op de Vijverberg voor de 3e keer op rij een feit was.

Tijdens deze dag mochten wij diverse complimenten in ontvangst nemen van meerdere teams en betrokken mensen, voor de positieve manier van voetballen. Dat er opgebouwd wordt en gespeeld werd als een team. Chidi Ebbers werd ook nog benoemd als beste speler van het toernooi wat natuurlijk een supermooie prestatie is.

De week eropvolgend stonden de koppies allemaal wel op spanning en een week wachten voor het spelen van de finale is best lang. Pfffffffff.

Op zaterdag 2 april was het dan zover: Op naar de Vijverberg. Helaas kon Luciano er niet bij zijn. Hij was de gehele week al afwezig met griep, hetgeen voor het team een groot gemis is. Maar goed, de finale moest toch gespeeld worden en onder aanmoediging van de meegereisde papa’s en mama’s werd het een dag om nooit te vergeten.

Eenmaal bij het stadion gearriveerd maakt het stadion toch best wel wat indruk. Gelukkig was het weer deze dag zeer aangenaam. Na het uitdelen van de entreekaarten mochten we naar binnen en konden we ons klaarmaken voor de wedstrijd tegen DZC ’68 F1. Eenmaal de kleding en de kicksen aan mocht het veld betreden worden voor de warming-up. Spannend is het zeker, warm lopen op het veld van De Graafschap (bij ongevraagd betreden 1000 euro boete en een jaar een stadionverbod). Na een toch wat korte warming-up werd er een line-up gemaakt in de catacomben naar het veld. Bij het betreden van het veld kwam er muziek ter begeleiding, en werden onze ”boys” onder luid applaus van de meegereisde supporters (uit volle borst) aangemoedigd.

Daar sta je dan als jonge jongen in een voetbalstadion met papa’s en mama’s zo trots als een pauw. De finale van het Pincvision F-jeugdtoernooi. De spanning van dit geheel was wel te merken, in de eerste helft kwamen wij als FC Winterswijk er niet echt aan te pas. Ons eigen spel liep niet lekker, en het enthousiaste en soms krachtige spel van de tegenstander overrompelde ons. Het resulteerde in een 0-2 ruststand. In de rust de jongens gevraagd te genieten en ons eigen spel te gaan spelen. De bal lekker te laten rollen  en vooral te vechten voor de overwinning. Na de rust leek dan ook alle spanning te zijn verdwenen en speelden onze jongens hun eigen spel. Willem stond als een rots in de branding in de goal, Nils, Job en Seth waren de verdedigers die hun tegenstander geen millimeter ruimte gaven. Tycho, Chidi en Robbe waren aanvallend ongrijpbaar voor de spelers van DZC ’68. Het resulteerde dan ook in een 4-2 overwinning (dit onder het toeziend oog van de bijna gehele Graafschap-selectie). Onze jongens hebben laten zien wat het betekend om D’RAN te goan. En hebben de cup terug gehaald naar Winterswijk (en nu ook de juiste club😉).

Het belangrijkste dat onze jongens hebben bewezen in deze dagen is dat ze echt heel goed kunnen voetballen en dat als ze geloven in zichzelf, ze ook hele mooie dingen laten zien. Daar waren vandaag meerdere mensen gelukkig getuige van.

Na de uitreiking van de wisselbeker en het in ontvangst nemen van alle complimenten van papa en mama hebben we genoten van de wedstrijd van De Graafschap tegen SC Cambuur. In de rust hebben de boys een ereronde mogen lopen en het applaus van de supporters in ontvangst mogen nemen. Wat opviel waren alle positieve reacties van het publiek, ook van de supporters van SC Cambuur. Zo hoort het ook te zijn. Onze dank hiervoor, de kinderen hebben er echt van genoten (en waarschijnlijk ’s nachts ook van gedroomd).

Helaas heeft de Graafschap niet gewonnen. Maar hebben wij met ons allen genoten van een TOP-dag. Maar het weekend werd nog mooier want de dag erna werden onze “jongens” nog gehuldigd voor de wedstrijd van het 1e. Ook FC Winterswijk onze dank daarvoor.

Al met al vergeten we dingen ook snel, maar onze BOYS vergeten dit zeker niet, wat een happening en een indrukken. Supermooi om mee te maken met alle ouders, opa’s enz erbij. Deze herinneringen zijn er om te koesteren.

Graag willen wij als F1 iedereen graag bedanken voor deze speciale dagen en blijvende herinneringen en nodigen iedereen een keer uit om ons te komen aanmoedigen.

Een sportieve groet van Willem, Nils, Chidi, Tycho, Luciano, Seth, Job, Robbe, Dennis, Ernst-Jan en Sander.

Deel dit bericht