07-04
"FC Winterswijk is poep, Trias is veel beter!"
Afbeelding: 2015-04-07 Meidenvoetbal Folder A5 liggend-page-001

Lachend riepen een aantal meiden dit naar ons toen we tijdens het jaarlijkse paasvoetbaltoernooi flyers uitdeelden over meidenvoetbal bij FC Winterswijk. Dat hierop een gevat antwoord terugkwam hadden ze zichtbaar niet verwacht. “Heel goed, lekker blijven doen. We moeten immers nog altijd clubs (in de buurt) hebben om tegen te kunnen voetballen!”

Het liefst hebben we uiteraard dat (jeugd)speelsters zich bij FC Winterswijk aanmelden en daar wordt vóór en achter de schermen dan ook hard voor gewerkt. De afgelopen twee jaar organiseerde FC Winterswijk een aantal succesvolle evenementen voor meisjes waaronder bijvoorbeeld de vriendinnendag. Een training waarin speelsters van FC Winterswijk hun vriendinnen mee mochten nemen om hen met voetbal kennis te laten maken.

Nieuwe speelsters aantrekken is leuk, maar de dames- /meidencommissie houdt evengoed altijd aandacht voor bestaande leden bij FC Winterswijk. Er worden uitstapjes geregeld naar wedstrijden van FC Twente vrouwen en weekenden georganiseerd waarin de wedstrijden van de  meisjes- en vrouwenteams extra de aandacht krijgen. Daarnaast wordt er regelmatig naar de teamindelingen gekeken om er voor te zorgen dat iedere speelster op gepast niveau én met plezier kan spelen. Voor de komende jaren is er een beleidsplan opgesteld speciaal voor de vrouwentak binnen FC Winterswijk. Doel is om met een prestatieteam bij de senioren zo hoog mogelijk te gaan spelen en daarnaast recreatieteams te behouden op zowel de zaterdag als de zondag. Uiteraard is er in dit plan het opleiden van de meiden uit de jeugd meegenomen om zo voldoende aansluiting en aanwas voor de toekomst te genereren.

Ook de beide vrouwenteams hebben aandacht voor de meiden bij FC Winterswijk. Wietske van Dijk en Anchell van Workum (respectievelijk zaterdag- en zondag vrouwen) geven iedere week hun liefde voor de sport door in hun trainingen aan de meisjes E (de E5M speelt inmiddels al in een jongenscompetitie, en de ME1 heeft zich geplaatst voor de KNVB beker finale!). Bij thuiswedstrijden van onze meidenelftallen wordt vaak geprobeerd een vrouwelijke scheidsrechter te regelen en ook voor promotieactiviteiten zijn er altijd speelsters bereid zich in te zetten.

Of FC Winterswijk dus echt poep is? Ik zou zeggen: kom zelf eens ruiken en train een paar keer mee!

Neem voor meer informatie contact op met Miranda Hengeveld, coördinator dames / meiden: (mirandahengeveld@fcwinterswijk.nl)

2015-04-07 Meidenvoetbal Folder A5 liggend-page-002
Deel dit bericht