04-12
FC Winterswijk MD2 had de fietsen het best voor elkaar
Afbeelding: 2015-11-26 Taart VVN voor MD2

Op donderdagavond 26 november hield Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Winterswijk in samenwerking met de Politie en FC Winterswijk een fietsverlichtingscontrole. Op deze verlichtingsactie werd door de leden positief gereageerd en er werd enthousiast aan meegewerkt.

Wij als FC Winterswijk vinden het belangrijk dat de leden als ze naar de sportvelden komen en weer weg gaan goede verlichting op de fiets dragen. We hebben op de avond van de verlichtingsactie 208 fietsen beoordeeld op de verlichting en de reflectie.

Helaas hebben we aan 43 personen een “gele” kaart moeten uitreiken omdat ze de verlichting niet in orde hadden, dit is toch ruim 20% van de gecontroleerde fietsen. Met deze waarschuwing werd ook gelijk gemeld dat vanaf 1 december de politie intensief gaat controleren en bekeuren (een defecte voorlamp kost al gauw 65 euro).

VVN had voor het best scorende team een attentie beschikbaar gesteld om er toch nog een beetje een competitie van te maken. Op donderdagavond aan het eind van de training heeft VVN-voorzitter Joost Warring een taart aan de speelsters van MD2 overhandigd omdat zij de verlichting het best voor elkaar hadden. Van de meiden die op de fiets waren (9 meiden) waren de fietsen allemaal in orde.

FC Winterswijk bedankt VVN en de politie voor de plezierige samenwerking.

Deel dit bericht