24-12
FC Winterswijk ontvangt cheque van € 5000,-
Afbeelding: foto-uitreiking-zwaluwenactie-

FC Winterswijk viert in 2018 het tweede lustrum van haar G-team met een meerdaags Internationaal toernooi op 1 t/m 3 juni 2018. Er zullen 12 teams uit België, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Nederland gaan deelnemen.Van Zwaluwen Jeugd Actie hebben we een bijdrage in de kosten hiervan van liefst € 5.000 ontvangen.

Na afloop van de wedstrijd FC Winterswijk – Sportclub Neede kregen we de cheque overhandigd door de heer Ate Brunnekreef, districtscoördinator van de Zwaluwen Jeugd Actie. Hij gaf aan bij het  overhandigen van de waardecheque "Voor de binding in de lokale samenleving is het belangrijk dat je gemakkelijk ergens kunt komen, lekker kunt sporten en dat daarbij rekening wordt gehouden met je beperking. Niemand mag buiten de boot vallen. FC Winterswijk laat zien daar oog voor te hebben. Deze spelers hebben soms net dat beetje extra nodig om een goede training, wedstrijd of toernooi te kunnen spelen. Wij zijn heel erg blij deze subsidie te kunnen verstrekken voor zo’n mooi internationaal toernooi".

Ten minste 350.000 jeugdspelers komen ieder voetbalseizoen in actie voor hun leeftijdgenoten met een beperking. Zij voetballen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en vormen samen het grootste sportieve goede doelen team van Nederland.

Bijna iedereen die meedoet aan het KNVB jeugd bekertoernooi (de Zwaluwen Jeugdbeker) doet ook mee aan de Zwaluwen Jeugd Actie. De deelnemende teams doneren via de KNVB een deel van het inschrijfgeld.

Deel dit bericht