14-05
FC Winterswijk VR1 kampioen na een bloedstollende titelstrijd 
Afbeelding: 14052024vr1 kampioen

Het waren razend spannende weken, maar het doek is gevallen over de titelstrijd. FC Winterswijk VR1 speelde gelijkspel tegen AZSV VR2, wat genoeg was om de titel zeker te stellen. 

Na het eerste fluitsignaal kleurde de lucht in Aalten al snel zwart geel. Aan vuurwerk, fakkels en sfeer geen gebrek bij de fanatieke FC Winterswijk aanhang! 

FC Winterswijk begon sterk aan de wedstrijd en domineerde vanaf het begin. Toch lukte het niet om tot scoren te komen, a well-known problem. Het was dan ook AZSV die na een half uur, uit het niets, de score wist te openen met een afstandsschot. Als het kampioenschap gebaseerd zou zijn op het raken van de paal en lat, zouden de dames al een paar weken zomerstop hebben. Paal en lat werden wederom meerdere keren geraakt, maar het benodigde doelpunt wilde maar niet vallen. Het grote aantal supporters die waren afgereisd naar Aalten hielden het niet meer, maar uiteindelijk kwam toch die bevrijdende 1-1 van Britt Lammers. Na de gelijkmaker in de 75e minuut volgde een spannende slotfase tot het verlossende eindsignaal klonk. 

Ein-de-lijk de opluchting en eindelijk, na twee seizoenen op wonderbaarlijke wijze nèt naast de promotie te hebben gegrepen, is het kampioenschap een feit! 

Namens FC Winterswijk VR1 willen we iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit turbulente seizoen én deze onvergetelijke dag mogelijk heeft gemaakt!

Deel dit bericht