03-06
FC Winterswijk wint eigen Houvast-Toernooi
2447

Onder de meest ideale omstandigheden werd zaterdag 31 mei jl. voor de 13e keer in successie het  FC Winterswijk E-Houvast toernooi gespeeld, op de prachtige kunstgras- (Hoofdveld en Bink&Bibi-Arena) en natuurgrasvelden (5 en 6) van Sportpark Jaspers.
Naast FC Winterswijk namen de volgende gerenommeerde verenigingen aan het toernooi deel:
- HSC ’21 (Haaksbergen)
- OBW (Zevenaar)
- Rohda Raalte
- Quick ’20 (Oldenzaal)
- FC Zutphen

De opzet was ongewijzigd ten opzichte van de vorige jaargangen, alle  verenigingen speelden met de teams E1, E2, E3 en E4 in een poule. De winnaar van het toernooi is de VERENIGING met het hoogste aantal punten.
Dankzij de vele vrijwilligers draaide het toernooi weer op volle toeren en konden de aanwezigen genieten van prachtig voetbal onder leiding van prima (jeugd)scheidsrechters.
Het bleef tot de laatste speelronden spannend en door alle teams werd met volle overgave gestreden.

De heer Johan Houwers van Houvast Makelaars, als sponsor verbonden aan dit toernooi, reikte om 15.30 uur met jeugdvoorzitter Bert Grevers onder grote belangstelling de prijzen uit en de WISSELBEKER ging dit keer naar FC Winterswijk. FC Winterswijk wist, enigszins verrassend, met grote overmacht de hoofdprijs in de wacht te slepen. Alle E-teams werden winnaar in hun poule. Van de 20 wedstrijden werden er slechts 1 gelijkgespeeld en 1 verloren!! De overige 18 wedstrijden werden alle gewonnen, een waardig kampioen dus, zeker in zo’n sterk deelnemersveld. Onder groot applaus maakten alle FC Winterswijk-spelers een ereronde over het hoofdveld en werden de kampioenen met de grote beker op foto’s vastgelegd.

De eindrangschikking was als volgt:
1. FC Winterswijk (55 punten)
2. OBW (44 punten)
3. Quick ‘20 (32 punten)
4. Rohda Raalte (19 punten)
5. FC Zutphen (19 punten)
6. HSC '21 (5 punten)

De inzet van de vele vrijwilligers maakte dit toernooi tot een zeer geslaagde voetbaldag en zij worden nogmaals, evenals sponsor Houvast Makelaars, bedankt voor hun bijdrage. De samenwerking met het kantinepersoneel verliep, zoals altijd, weer vlekkeloos. De gehele accommodatie, maar zeker ook de kunstgras- en natuurgrasvelden werden door menigeen geroemd, al met al prima condities die vragen om een volgende editie.

Namens de organisatie van het FC Winterswijk E-Houvast toernooi,
Joop te Hofsté


Bekijk hier de foto's van Marco ter Haar.
Bekijk hier de foto's van Bernd-Jan Kraan.
 

Deel dit bericht