12-08
FC Winterswijk zaterdag 1 oefent tegen MEC en Meddo
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Het eerste Zaterdagelftal van FC Winterswijk speelt in de aanloop naar de drie bekerwedstrijd nog twee oefenduels, tegen MEC en Meddo.
Het team van de nieuwe trainer Gerard Magendans neemt het aanstaande donderdag op het hoofdveld van sportpark Jaspers op tegen zondagvierdeklasser MEC. De aanvang van deze wedstrijd is om 20.00 uur. Zaterdag 1 speelt op dinsdag 21 augustus op sportpark 't Konder tegen Sportclub Meddo. Bij de zondagvijfdeklasser is een aantal mensen met een verleden bij FC Winterswijk actief. Hoofdtrainer Dennis Teunissen had bij FC Winterswijk de B1 (nu JO17-1) en het tweede zondagelftal onder zijn hoede, terwijl Job Geerdink en Jay Frerichs in de jeugd van FC Winterswijk hebben gevoetbald. Voor Rob Anvelink is het een speciaal duel. Want hij fungeert bij FC Winterswijk als elftalleider van het eerste zaterdagteam en hij heeft bij Sportclub Meddo de keepers onder zijn hoede.

De duels tegen MEC en Meddo zijn respectievelijk de tweede en derde oefenwedstrijd van Zaterdag 1. De eerste vriendschappelijke ontmoeting van deze voorbereiding was afgelopen zaterdag op sportpark De Pol in Gaanderen tegen zondagvierdeklasser VVG '25. FC Winterswijk zaterdag speelde verdienstelijk met 1-1 gelijk. Desley Plettenburg bracht FC Winterswijk in de eerste helft met een prachtige treffer aan de leiding, nog voor rust maakte de thuisclub gelijk. Na de pauze werd er niet meer gescoord.

Na de oefenwedstrijd tegen Sportclub Meddo richt het eerste zaterdagteam zich op de poulefase van het bekertoernooi, waarin de ploeg slechts een keer thuis speelt. Dat is op zaterdag 8 september tegen AJC '96 uit het Overijsselse Losser. Dit duel begint om 15.00 uur. De eerste bekerwedstrijd die Zaterdag 1 afwerkt, is op zaterdag 1 september. De ploeg neemt het dan om 14.30 uur op sportpark het Diekman op tegen de Enschedese PW1885. Twee weken later speelt de ploeg van trainer Magendans op sportpark Achilles in Enschede tegen Achilles Enschede. Ook dit duel begint om 14.30 uur. Alle drie tegenstanders in het bekertoernooi komen, evenals FC Winterswijk, uit in de vierde zaterdagklasse. Zij het dan dat komend seizoen FC Winterswijk in 4E voetbalt en Achilles Enschede, PW 1885 en AJC'96 in 4F.

Deel dit bericht