03-10
FC Winterswijk zaterdag 1 speelt tegen koploper DVV
Afbeelding: Zaterdag1

FC Winterswijk zaterdag 1 werkt aanstaande zaterdag haar tweede wedstrijd van de competitie af. Het speelt dan thuis tegen DVV.

Die ploeg kende een vliegende competitiestart. De Duivenaren wonnen hun openingswedstrijd, tegen Helios uit Deventer, met 1-5 en waren afgelopen zaterdag op eigen terrein met 5-2 te sterk voor het eveneens uit Deventer afkomstige RDC. DVV voert na twee competitieronden de ranglijstaan. Het heeft weliswaar evenveel punten als Harfsen en hetzelfde doelsaldo (+7), maar de Liemerse formatie scoorde vaker (10) dan de nummer twee (7). Ook De Paasberg en Eerbeekse Boys hebben uit hun twee eerste duels de maximale score behaald, maar hun doelsaldo is iets minder dan dat van de nummers een en twee. FC Winterswijk zaterdag1-trainer Gerard Magendans heeft afgelopen zaterdag in Duiven de wedstrijd DVV-RDC bekeken en is onder de indruk van de gasten van zaterdag. ''DVV heeft een goede ploeg'', aldus Magendans.

De competitiestart van FC Winterswijk zaterdag 1 was niet zo florissant. De formatie van Magendans verloor zaterdag 22 september op eigen terrein met 0-4 van Harfsen. Tijdens die ontmoeting liet FC Winterswijk niet haar beste spel zien, onder meer omdat het diverse spelers, onder wie een aantal aanvallers, miste. Daardoor ontbeerde het team de nodige stootkracht. Tegen DVV wil FC Winterswijk, dat over een complete selectie kan beschikken, uit een ander vaatje tappen. ''We willen tegen DVV laten zien dat we beter kunnen voetballen dan dat we tegen Harfsen hebben laten zien'', aldus Magendans wiens ploeg afgelopen zaterdag niet in actie kwam. Het in een  competitie met een oneven aantal ploeg uitkomende FC Winterswijk was vrij.Het duel FC Winterswijk zaterdag 1-DVV wordt zaterdag gespeeld op het hoofdveld van sportpark Jaspers. De aanvang is om 15.00 uur.

Deel dit bericht