30-01
FC Winterswijk zaterdag 2-3-4-5 winterstoptoernooi
4768

Terwijl menigeen nog op standje ‘winter’ stond – hoe kan het ook anders, na al die sneeuw – was het voor de mannen van de zaterdagtak van FC Winterswijk gisteren al weer bal. Met uitzondering van het 1-ste elftal bestreden de teams 2 t/m 5 elkaar op een sneeuwvrijgemaakt veld in een onderling toernooitje. Onder de vakkundige leiding van de scheidsrechters Geert Wevers en Gerrit te Kolste. Het was voor het eerst dat deze vorm werd gekozen. En het werd een succes. Zowel spelers als begeleiding vonden het voor herhaling vatbaar.

Om klokslag 13.00 uur ging het los. FCW 2 tegen FCW 4 (beter bekend als de jonge helden). De eerste tien minuten ging het gelijk op. Maar daarna namen de boys van Jörgen Timmerman het heft in handen. De jonge helden probeerden het wel, maar waren gewoon niet fel genoeg. Ze kwamen telkens een stap te laat. Vlak voor tijd viel de verdiende 1-0. Coach Peter de Smidt kon overigens ook weer beschikken over Stan Korten en Wiljan Schreurs. Die laatste kon na afloop direct aan het zuurstof. Tja, Wiljan, een halfjaartje nietsdoen gaat je niet in de kouwe kleren zitten!

Daarna was het de beurt aan de – met alle respect – ouwe garde. De mannen van Alfred Schreurs (FCW 5). Ze mochten het opnemen tegen de knapen van Bennie Assink (FCW 3). Het ging gelijk op, met kansen over en weer. De oudjes kwamen op voorsprong, maar FCW 3 boog die achterstand knap om: 1-2.

De twee wedstrijden daaropvolgend waren veel minder spannend. Zo was FCW 4 duidelijk de meerdere over FCW 3. De jonge helden speelden veel agressiever dan in hun vorige potje en scoorden via Berend Lammers (2x) en Daniël van Rienen: 0-3. En na de warme thee versloeg FCW 2 met dezelfde cijfers FCW 5. Misschien ietwat geflatteerd, maar toch. Cijfers liegen niet.

Bij de laatste potjes ging het erom. Nog drie teams konden de algehele winst halen. Hiervoor had FCW 2 tegen FCW 3 aan een gelijkspel voldoende. En dat gebeurde ook. Met goed gecontroleerd spel hielden de boys van Jörgen de brilstand op het scorebord: 0-0. Wat de knapen van Bennie ook probeerden, het lukte maar niet.

Het slotakkoord was FCW 5 tegen FCW 4. De ouwe garde tegen de jonge helden. Het is altijd weer een feest om dat te aanschouwen. De jonge helden hadden een licht overwicht. Ze deden er alles aan, maar tot echte kansen kwam het niet. En de ouwe garde? Ja, die hebben Edward Meinen. En hij heeft aan één kans genoeg. Nota bene de aanvoerder en meest ervaren jonge held Jelle Groen maakte bij een hoekschop een inschattingsfoutje. Dank je wel, zei ‘The Beast’ en hij kopte simpel binnen: 1-0. Even later had hij ook nog pech, toen bij een counter zijn lob op de paal belandde.

Dat was het. Lekker anderhalf uur bezig geweest. Goed voor de stramme spieren. Naderhand werd in de kantine ook de polsspier nog even flink losgemaakt. Met z’n allen gebroederlijk in de kantine tijdens de derde helft aan een lekker biertje. Goed voor de spirit! En volgend jaar doen we het gewoon nog eens dunnetjes over!

OPeee

Deel dit bericht