04-02
FCW JO11-5 speelt verdienstelijk zaaltoernooi
Afbeelding: JO11-5

Een leuk en sportief jeugdtoernooi

Het is eindelijk weekend. Lekker uitslapen en genieten van een lome zaterdag. Helaas gold dit niet voor de mannetjes van FC Winterswijk JO11-5. Die moesten al vroeg uit de veren. In de sporthal was een leuk JO11-toernooitje georganiseerd. Een prima mogelijkheid dus om na de winterstop weer in het ritme te komen.

Om klokslag 09.00 uur klonk onder leiding van scheidsrechter Mart Grevers het beginsignaal. Elisan, Jesper, Renzo, Sem en Thomas konden direct aan de bak. De tegenstander was FCW 6. Altijd leuk, zo’n broedertwist. Nou, de beide teampjes dachten daar heel anders over. Ze waren nog niet helemaal wakker. Het was heel tam allemaal. Van beide kanten een overduidelijk verhaal van ‘rustig aan, nog even inkomen’. Het ging trouwens gelijk op. Aan het eind ging de gelukkigste (FCW 6) er met de winst vandoor. Keeper Renzo was kansloos na een droge schuiver: 0-1.

Daarna was het de beurt aan Daniël, Finn, Luca, Remi en Ruben. In hun potje tegen MEC/Bredevoort 2. De coaches Marko en Sander hadden in de kleedkamer blijkbaar een donderspeech gehouden, want de mannetjes kwamen veel sterker voor de dag. Er werd wat beter gecombineerd, wat resulteerde in veel kansen. Maar de met leer omhulde luchtzak wilde er maar niet in. En dan zegt een oude voetbalwet… juist: 0-1. Toch viel vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker. Ruben haalde verwoestend uit: 1-1.

In het derde potje mocht het eerste vijftal weer opdraven. Ditmaal tegen FC Trias 7. Nou, de mannetjes speelden met veel meer gif dan in hun eerste potje. Ze hadden de slapertjes uit hun ogen gewreven. Toch moest keeper Thomas al vrij vlot de bal uit het doel halen. Een gevalletje van niet goed verdedigen voor hem: 0-1. Jammer. Toen kreeg Renzo het op z’n heupen. Zijn eerste schot belandde op de paal. Schot nummer twee ging rakelings naast. Maar zijn derde poging had succes. Snoeihard kogelde hij de bal tegen het net: 1-1. De jarige moeder Heidy schreeuwde het uit van geluk. Die zou bij de groente- en fruitkraam van Koos Prins niet misstaan! Aan het eind waren het nog bijna drie punten geworden, maar helaas trof Sem het houtwerk.

Het laatste duel was wederom tegen de concurrent van de Bataafseweg. Deze keer FC Trias 8. En daar waar het tweede vijftal het in hun eerste potje zo goed deed, zo slapjes ging het nu. Er was bijna geen samenspel. Alleen maar gepingel. En er werd nauwelijks verdedigd ook. Het was aan keeper Daniël te danken dat de brilstand op het scorebord bleef. Tot vier keer hield hij zijn doel schoon. Klasse Daniël! Toch was hij bij de vijfde poging kansloos: 0-1. Gelukkig werd de spreekwoordelijke eer toch nog gered: 1-1. Remi was de doelpuntenmaker. En net als Heidy schreeuwde ook vader Marcel het dak er bijna af. Ik zeg: “Ook solliciteren bij de kraam van Koos!”

Samenvattend: drie keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Helemaal niet slecht. Maar uiteindelijk geen finale voor de mannetjes. Die werd gespeeld tussen FCW 6 en FC Trias 7. Hierin bleek eerstgenoemde duidelijk de betere. FCW 6 won verdiend met 1-0. De terechte kampioen. Gefeliciteerd jongens! En de mannetjes van FCW 5? Die moeten nog wel wat bijgeschoold worden. Met name in het samenspel. Dus werk aan de winkel voor trainer Maurice. Maar alle vertrouwen dat dat goed gaat komen!

OPeee

Deel dit bericht