19-04
Fiene Bussman Van FC Winterswijk naar Ajax
Afbeelding: FCW FIENE (1)

Fiene is bij FC Winterswijk in de onderbouw als keeper in de goal terecht gekomen bij een fantastisch meiden team dat getraind werd door Arjen Hebly. In haar laatste seizoen onderbouw, 2014/2015, was er op een donkere februarimaand in 2015 een keepersclinic van Edwin Susebeek bij FC Winterswijk georganiseerd door Laurens Oord en Wim van Zeist.  Fantastisch van Edwin Susebeek dat hij Fiene door haar zelfverzekerheid ( stond op een stoel helder vragen te stellen aan Edwin) en onmiskenbare talent (tijdens de clinic/training) als bijna jongste van het stel en ook nog meisje er toch uit werd geselecteerd als beste talent en een daarmee een prijs won. Gratis 12 lessen bij de Keepersschool van Edwin Susebeek in de Veldhoek bij Doetinchem. Ik zei nog tegen Moeder Esmee: daar ben je dan mooi klaar mee. Elke zondag naar Veldhoek. Haha, dat was nog niet alles maar dat wisten zij en ik toen ook nog niet.

Het is veel meer geworden dan 10 zondagen Veldhoek.  Elke dag is Fiene met keepen bezig. Bijna elke dag trainen. Elke dag beter worden. Alles uit zichzelf halen. Met mooi weer maar ook in de regen en in de kou. Getraind met vnl. jongens.

Bij FC Winterswijk met jongens. Na de onderbouw ging ze door naar de JO13-1 selectie getraind door Martijn Meerdink en met jongens en uiteraard haar maatje Caya Hebly. Het 1e jaar bij de JO15-1 trainde ze met Jesse Rutgers en het 2e jaar JO15-1 met Onur Balci.

Ondertussen kwam ze op de voebalradar van diverse scouts. Ze verwierf een plek in diverse KNVB regioselecties in het Oosten en Noord-Oost. Ze ging ook nog eens regelmatig trainen en spelen met het Twentse Regioteam. En toen volgde afgelopen najaar de bekroning een plek in Oranje Onder 16. Vanwege haar geboortemaand, december, bijna de jongste van Oranje. In februari in Portugal heeft ze haar officiële debuut gemaakt.

En moeder Esmee? Ritten door het hele land. Trainingen, wedstrijden, selectietrainingen, elke dag keeperskleren wassen etc.

En was de koek daarmee op voor Fiene. Nee absoluut niet. Haar talent is ook onderkend door het grote Ajax Amsterdam. Vanaf komend seizoen gaat ze bij het Ajax Vrouwen Talententeam spelen.

Wij bij FC Winterswijk zijn apetrots op Fiene en wensen haar alle succes in het vervolg van haar carrière bij Ajax en Oranje. We blijven haar volgen.

Hieronder nog een filmpje dat Omroep Gelderland heeft gemaakt.
https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2447526/Fiene-15-jaagt-droom-na-en-gaat-naar-Ajax-Eindelijk-weg-uit-de-Achterhoek

Gé Boeyink, Manager Jeugd.

 

Deel dit bericht