22-10
Geslaagd VTT Voetbaltoernooi F1-pupillen op sportpark Jaspers
Afbeelding: VTT

Onder prachtige omstandigheden werd zaterdag 18 oktober jl. op ons sportpark het districtskampioenschap (District Oost) van de Stichting VoetbalTalentToernooien voor F1-teams gespeeld.
Wij als FC Winterswijk waren door voornoemde Stichting al in een heel vroeg stadium gepolst of wij interesse hadden om met hen dit toernooi te organiseren. En dat is gelukt, en hoe! Zestien F1-teams deden mee. O.a. Lelystad ’67, Sparta Nijkerk, DOVO, maar ook enkele teams uit de eigen regio zoals FC Eibergen, FC Trias en AZSV. Voornamelijk teams uit de Hoofdklasse F, aangevuld met goed geklasseerde teams uit de 1ste klasses F-pupillen. Voor alle teams stond een FRUITTAS (gesponsord door Wim Heijnen) in de kleedkamer. Sowieso was er deze hele dag aandacht voor DE GEZONDE (of beter gezegd: GEZONDERE) VOETBALKANTINE. Met de hulp van enkele sponsoren werden er gezondere producten aangeboden (o.a. verse soep, bruine tosti’s, fruitspies en overig fruit). Dank aan Echte Groenteman Legters, Daals Traiteurs en Bakkerij ter Weme. Het werd een mooie maar ook wel lange, vermoeiende dag voor de spelers (maar ook wel voor de organisatie hoor).

De teampresentatie was om 09.30 uur, alle teams naast elkaar op hett hoofdveld voor de Hoofdtribune en dan luisterend naar het WILHELMUS, prachtig!
Klokslag 10.00 uur startten de poulewedstrijden, in totaal 4 poules van 4 teams.  De nummers 1 en 2 uit elke poule kwalificeerden zich voor het FINALEKAMPIOENSCHAP en de nummers 3 en 4 moesten in de middag aantreden voor het SCHADUWKAMPIOENSCHAP.
De FINALE werd pas om 16.30 uur gespeeld.

Na vele, soms te fanatieke, wedstrijdjes plaatsten zich Lelystad ’67 F1 en ATC ’65 F1 voor de finale. Deze spannende pot werd gewonnen door ATC ’65 F1. Een terechte winnaar, zo was de algehele mening van de aanwezigen. Ons eigen team FC Winterswijk F1 lukte het niet, zoals ook wel was verwacht, om potten te breken. In de poule eindigden ze als 3de maar uiteindelijk konden ze na een goed schaduwkampioenschap tevreden zijn met een 2de plaats.

De uitslagen van onze F1 waren als volgt.
Poulewedstrijden:
FC Winterswijk F1 - Berkum F1: 2-2
FC Winterswijk F1 - Beuningse Boys F1: 1-3
FC Winterswijk F1 - BWO F1: 2-2
Schaduwkampioenschap:
(kwartfinale)  AZSV F1 - FC Winterswijk F1: 1-2
(halve finale) FC Winterswijk F1 - Robur et Velocitas F1: 3-2
FINALE SCHADUWKAMPIOENSCHAP: csv Apeldoorn F1 - FC Winterswijk F1: 3-0.

Tijdens het toernooi werden apart scores toegekend aan de teams voor het sportiviteitskampioenschap. Daarvoor waren “spionnen” ingezet. De sportiviteitskampioen werd: csv Apeldoorn F1.

Klein smetje op het toernooi, wil ik toch wel even noemen, was de vaak (in onze beleving tenminste) te fanatieke en te luidruchtige coaching en/of aanmoedigingen van sommige leiders maar zeker van de ouders langs de lijn. Jammer, eigenlijk hoort dat niet zo te zijn.

Nogmaals wil ik iedereen (en dat waren er heel wat!) die aan de organisatie heeft meegewerkt hartelijk danken. We kunnen trots zijn op een goede groep vrijwilligers!!
Tot slot wil ik alvast iets verklappen: hopelijk mogen wij als FC Winterswijk in de nabije toekomst een landelijk VTT-toernooi voor E1- of F1-pupillen organiseren.

Namens de organisatie
Ron Even (mede namens Tonnie Geurkink).

Deel dit bericht