14-02
Geslaagde cursus pupillenscheidsrechter
1539
De cursisten met hun certificaat

Vorige week vrijdagavond en zaterdagochtend werden bij FC Winterswijk onder leiding van KNVB-docent Peter Koopman 19 enthousiaste voetballers klaargestoomd als scheidsrechter voor E- en F-wedstrijden. 12 leden van FC Winterswijk aangevuld met 7 jongens van sv Grol namen deel.

Tijdens de theorie bleek al dat de jongens en 1 jongedame de leerstof die ze vooraf hadden ontvangen goed hadden bestudeerd. Op vragen van de docent werd vlot geantwoord. En dat ze de regels goed kenden bleek wel tijdens het examen. In totaal maakten de 19 cursisten slechts 16 fouten, iets wat de docent nog niet vaak had meegemaakt. Er was zelfs een flink aantal cursisten dat alle vragen goed had. Ondanks dat het natte winterweer resulteerde in afgelasting van de wedstrijden op de natuurgrasvelden op zaterdagochtend konden de cursisten het geleerde in de praktijk brengen. Door het alert vooruitdenken van de wedstrijdsecretaris werd er vroegtijdig een oplossing gevonden, hetgeen door de veldplanning uitstekend werd uitgewerkt. En dus waren er voldoende competitiewedstrijden op de zaterdagochtend voor het praktijkdeel van de cursus.

Iedereen die heeft meegewerkt aan deze geslaagde cursus hartelijk bedankt. In het bijzonder de teams E2, E3, F4 en F7 die vrijdag wilden aantreden voor een oefenwedstrijd, zodat een deel van de cursisten die avond al kon fluiten. De begeleiders van de scheidsrechters zullen de komende weken de nieuwbakken scheidsrechters ondersteunen bij hun eerste wedstrijden in de competitie. We zijn erg blij dat we hiermee 12 scheidsrechters rijker zijn die zorgen voor een hoognodige aanvulling op het scheidsrechterskorps van FC Winterswijk.

2014-02-07 Cursus Pupillenscheidsrechter 1
De complete groep cursisten
Bryan Toebes
Pepijn Aalbers (sv Grol)
Deel dit bericht