01-03
Geslaagde scheidsrechterscursus
Afbeelding: Scheidsrechterscursus2

Woensdag 24 februari is er weer een cursus tot pupillenscheidsrechter gehouden. Op deze avond waren 6 personen van FC Winterswijk aanwezig met aangevuld 6 personen van sv Grol. De 12 cursisten werden voorgesteld aan de ervaren docent, Rob de Visser. Deze begon de cursus met een filmpje van ongeveer 5 minuten waarin alles voorbij kwam: emotie, passie, spanning, werklust, maar bovenal plezier! Want alle spelers/speelsters voetballen voor hun plezier.

Vervolgens werden de spelerregels van het pupillenvoetbal (E/F) uitgelegd door de docent. Hierin kwam veelvuldig het getal 5 naar voren. Zo moet de afstand van de bal naar de muur bij een vrije trap minimaal 5 meter zijn, ook is de maat van de bal een ‘vijfje’ en het minimaal aantal spelers bij de E en F is 5 spelers (4 veldspelers + 1 doelverdediger).

Aan het eind van de avond werd een kleine toets afgenomen, deze bestond uit 15 meerkeuze vragen. Hieruit bleek dat de cursisten de regels wel weten te hanteren, want iedereen is geslaagd. Twee hadden zelfs een 100% score. Toen de uitslagen eenmaal bekend waren heeft  iedereen een certificaat ontvangen en de FC Winterswijkers ook een scheidsrechterssetje, met hierin een fluitje en een notitieboekje.

Hierna werd docent Rob de Visser bedankt door onze jeugdvoorzitter d.m.v. een kleine attentie. Tot slot is er met alle deelnemers en de docent nog een foto gemaakt, waarna iedereen huiswaarts kon.

Via deze weg wil ik alle cursisten nogmaals feliciteren en veel succes wensen in hun nieuwe carrière. Ook Rob, nogmaals bedankt voor het geven van de scheidsrechterscursus en wellicht tot de volgende keer.

Deel dit bericht